Eerste woning kopen? Informeer naar de Starterslening!

Home > Inwoners > Actuele berichten > Eerste woning kopen? Informeer naar de Starterslening!

Eerste woning kopen? Informeer naar de Starterslening!

Als u voor het eerst een huis koopt, kan dat een forse investering zijn. Om u bij de financiering te ondersteunen, biedt de gemeente Staphorst een starterslening aan.

Een huis kopen dat onbetaalbaar lijkt, lukt soms tóch dankzij de Starterslening. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en het bedrag dat u maximaal bij de bank kunt lenen. De Starterslening is een tweede hypotheek en daarmee een aanvulling op uw eerste hypotheek.

Woningtypen

U kunt een Starterslening aanvragen voor de aankoop van:

• een bestaande woning in de gemeente Staphorst (uitgezonderd recreatiewoningen en woningen die verkocht worden door een woningcorporatie, ontwikkelaar of belegger);
  • een gesplitste, of na planologische wijziging te splitsen boerderij;
  • een nieuwbouwwoning die na het gereed melden door de gemeente niet bewoond is geweest en minimaal 1 jaar te koop heeft gestaan;

met een maximale koopprijs van € 225.000, inclusief verbeterkosten. De aankoop voldoet altijd aan de voorwaarden en normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Meer informatie

Zie voor meer informatie en de voorwaarden de website www.svn.nl/starterslening en de Verordening Starterslening gemeente Staphorst.

Lening aanvragen

De starterslening vraagt u aan bij de gemeente Staphorst. Neem hiervoor contact op met de heer E. Saathof via het telefoonnummer (0522) 46 74 72 of via e-mail: e.saathof@staphorst.nl.