Sluit venster x

Denkt u mee over de menustructuur van de nieuwe gemeentelijke website? Vul hiervoor de test in via https://bit.ly/3HVB1Z9. U krijgt een aantal vragen waar u ongeveer 5 tot 10 minuten mee bezig bent. Geen antwoord is onjuist. Goed om te weten: deze test is volledig anoniem. Met uw antwoorden helpt u ons om de website zo overzichtelijk mogelijk voor u in te richten.

Eerste schop in de grond voor aanleg glasvezel Staphorst

Home > Inwoners > Actuele berichten > Eerste schop in de grond voor aanleg glasvezel Staphorst

Eerste schop in de grond voor aanleg glasvezel Staphorst

RSS

Woensdag 18 mei zette wethouder Lucas Mulder, samen met Eddy Veenstra (directeur N.V. RENDO Holding), Bert Vos (directeur joint venture RENDO Fiber), Piet Grootenboer (directeur DELTA Netwerk) en Dirk Slot (aannemer BAM Telecom) de eerste schop in de grond. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de kern Staphorst.

DELTA Fiber Netwerk werkt voor de aanleg in Staphorst samen met netwerkbeheerder RENDO. In 2018 hebben de bedrijven in gezamenlijkheid het buitengebied van gemeente Staphorst al voorzien van glasvezel. Door nu de kern te voorzien van snel internet, is de gemeente klaar voor de toekomst.

Lucas Mulder (wethouder gemeente Staphorst), Eddy Veenstra (directeur N.V. RENDO Holding), Bert Vos (directeur joint venture RENDO Fiber), Piet Grootenboer (directeur DELTA Netwerk) en Dirk Slot (aannemer BAM Telecom) zetten de eerste schop in de grond als officiële startsein voor de aanleg van glasvezel in de kern Staphorst.

Glasvezel past bij ondernemende gemeente

Bert Vos vertelt dat ze alle vertrouwen hadden in een goede afloop van de glasvezelcampagne in Staphorst. “Juist in deze tijd blijkt hoe belangrijk het voor wonen en werken is om over een goede internetverbinding te beschikken. We zijn dan ook erg blij dat de vaart er goed in zit en de eerste inwoners nog dit jaar gebruik kunnen maken van hun verbinding”, aldus Vos.

“Het vertrouwen is juist gebleken”, vult Eddy Veenstra aan. “Perfect dat het gelukt is om voldoende glasvezelabonnementen binnen te halen! Niets staat nu de aanleg van de infrastructuur nog in de weg. Snel internet en glasvezel passen ook prima bij de mooie en ondernemende gemeente Staphorst."

Wederzijds vertrouwen

Gemeente Staphorst onderstreept het belang van een goede internetverbinding en is verheugd dat de aanleg van het glasvezelnetwerk nu echt is begonnen. Piet Grootenboer spreekt zijn dank uit naar de gemeente Staphorst waarin wederzijds vertrouwen van groot belang is geweest in het samenwerkingsproces. “Door deze mooie samenwerking krijgt Staphorst nu toegang tot het snelle glasvezelnetwerk”.

Glasvezel zo snel als het licht

Ook de kinderen van de naastgelegen basisschool ontging het 'rumoer' rondom de officiële graafhandeling niet. Projectmanager Mark Möhlmann en eventmanager Esmé Tinholt hebben een ronde langs de klassen gedaan. Wat is glasvezel is precies? En waarom is het belangrijk? Als afsluiter kregen alle 280 leerlingen een klein cadeautje in de vorm van twee fietslichtjes. Zo kunnen ze altijd veilig op pad.

Verwachte planning

Aannemer BAM Telecom is volop bezig met het bezoeken van de woningen in Staphorst. Zij overleggen met de inwoners waar het glasvezelkastje in de woning geplaatst mag worden. Zij gaan ook langs bij inwoners die geen abonnement hebben afgesloten. Ook zij komen namelijk alsnog in aanmerking voor een gratis aansluiting in hun woning. De schouw zal enkele maanden in beslag nemen. Inwoners zijn hierover persoonlijk geïnformeerd.

Op woensdag 18 mei 2022 is de aanleg gestart. De graafwerkzaamheden duren t/m november 2022. De verwachting is dat de aannemer dan ook nog dit jaar kan starten met de huisaansluitingen en tot ongeveer begin volgend jaar hiermee bezig zal zijn. Daarna worden de abonnementen geactiveerd en kunnen inwoners gebruikmaken van hun snelle verbinding.

Communicatie tijdens de aanleg

Samen met RENDO Fiber communiceert de aannemer voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in de woningen. Via de postcodecheck op gavoorglasvezel.nl kunnen inwoners de voortgang van de aanleg op hun adres bekijken.

Met vragen over de uitvoering van de aanleg van glasvezel kunnen inwoners contact opnemen met BAM Telecom. Zij helpen u graag op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur en zijn bereikbaar via 085 047 90 62 of glasvezel@bam.com.

Wysiwyg