Vanwege het coronavirus zijn de publieksbalies in het gemeentehuis tot en met 6 april gesloten.

Voor dringende gevallen en voor het inzien van stukken kunt u telefonisch een afspraak maken: (0522) 46 74 00, op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur (op vrijdag tot 16.00 uur). Wanneer u ons belt, krijgt u een telefonisch keuzemenu.

Eerste coronabesmetting in gemeente Staphorst

Home > Inwoners > Actuele berichten > Eerste coronabesmetting in gemeente Staphorst

Eerste coronabesmetting in gemeente Staphorst

Dit item is verlopen op 26-03-2020.

Bij een inwoner van onze gemeente is woensdagavond 11 maart een besmetting met het coronavirus vastgesteld. De inwoner blijft nu thuis in isolatie. Burgemeester Gerrit Jan Kok is door GGD IJsselland geïnformeerd.

Contactonderzoek

De inwoner zit in thuisisolatie. GGD IJsselland onderhoudt persoonlijk contact met de inwoner en brengt in kaart met wie deze persoon contact heeft gehad.

Adviezen

Burgemeester Kok: “Gezien het tempo waarin het virus zich nu in Nederland verspreidt, hielden we al rekening met een eerste besmetting in onze gemeente. We leven mee met de persoon die dit overkomen is. Ik kan me voorstellen dat inwoners vragen hebben naar aanleiding van deze melding. Het is goed om te weten dat dezelfde adviezen van toepassing blijven, zoals goed handen wassen. Inwoners en werkgevers met vragen over corona, kunnen zich het beste informeren op de websites van GGD IJsselland en het RIVM. De GGD houdt ons goed op de hoogte van eventuele verdere ontwikkelingen.”