Een veilige jaarwisseling maken we samen

Home > Inwoners > Actuele berichten > Een veilige jaarwisseling maken we samen

Een veilige jaarwisseling maken we samen

Dit item is verlopen op 02-01-2020.

Zoals elk jaar houdt de werkgroep Oud en Nieuw zich bezig met de voorbereidingen, acties en afstemming voor een veilige jaarwisseling. De werkgroep bestaat onder andere uit de politie, brandweer, stewards, jongerenraad, Saam Welzijn, comité Zo nu en dan, Stichting Oud en Nieuw en gemeente Staphorst.

Op oudejaarsdag brengen politie en gemeente een bezoek aan de plekken waar gestookt en/of carbid geschoten wordt. Op oudejaarsnacht werken we met elkaar aan een rustig verloop van de jaarwisseling. Circa 45 vrijwillige stewards zijn actief.

De komende weken besteden we aandacht aan thema’s rondom de jaarwisseling. Denk aan het veilig carbid schieten (BOCK campagne), vuurwerk kopen en afsteken, alcoholgebruik en vreugdevuren. De informatie is ook te vinden op de pagina jaarwisseling.