Sluit venster x

Op vrijdagmiddag 12 augustus is het helaas niet mogelijk om online of telefonisch een afspraak te maken. Dit vanwege technisch onderhoud aan het afsprakensysteem. Excuses voor de overlast. Probeert u het op een ander moment?

Een goede en vooral veilige reis gewenst!

Home > Inwoners > Actuele berichten > Een goede en vooral veilige reis gewenst!

Een goede en vooral veilige reis gewenst!

RSS

Eindelijk, het is tijd voor vakantie! Even lekker zorgeloos genieten en ontspannen. Maar het is natuurlijk ook belangrijk om veilig te reizen. Hierbij informatie om veilig te kunnen genieten!

Alarmnummer 1-1-2

De Europese Unie heeft het iedereen makkelijk gemaakt. Alle landen van de Europese Unie (EU) hebben namelijk hetzelfde alarmnummer: 1-1-2. Bovendien gebruiken nog zo’n 60 andere landen hetzelfde alarmnummer, wel zo handig in hectische situaties.

Kijk voordat u op vakantie gaat, naar andere noodnummers van uw vakantiebestemming voor niet levensbedreigende situaties en sla deze op in uw telefoon. Download de Reisapp, de app geeft informatie over verkeer, veiligheidsrisico’s, het coronavirus, een reischecklist en tips van de ambassade van uw vakantiebestemming.

Hectometerpaaltjes

Een ongeluk of een andere noodsituatie op de snelweg is natuurlijk erg vervelend. Maar hoe kunt u de hulpdiensten naar de juiste locatie sturen? Daarvoor zijn de hectometerpaaltjes. Dit zijn de groene bordjes die elke 100 meter naast de snelweg staan en bevatten alle informatie die een 112-centralist nodig heeft.

HectometerbordjeZo leest u het hectometerpaaltje op de juiste manier:

  1. het nummer van de snelweg waar u op rijdt;
  2. de rijrichting (links of rechts) waarop het incident is gebeurd, let hierop als u het incident vanaf de andere rijrichting meldt;
  3. de exacte locatie op de rijrichting van de betreffende snelweg;
  4. de zwarte letter op het gele vlak is alleen toegevoegd bij op- en afritten en lussen bij knooppunten, dat maakt het doorgeven van die letter extra belangrijk.

Inpakken maar!

Het enige wat je nog te wachten staat is inpakken! Maar denkt u er ook aan wat er verplicht mee in de auto moet in het buitenland? In sommige landen zijn een brandblusser en zelfs reservelampjes verplicht. De ANWB heeft op hun site alles op een rijtje gezet zodat u niks vergeet.

Een goede en vooral veilige reis gewenst!

Wysiwyg