Duurzame Huizen Route

Home > Inwoners > Actuele berichten > Duurzame Huizen Route

Duurzame Huizen Route

Isoleren of een warmtepomp? Waar begin je met het verduurzamen van je woning? Heeft u al ervaring opgedaan waar u een ander verder mee kunt helpen?

Op zaterdag 3 en 10 november wordt de Duurzame Huizen Route voor de zesde keer op rij georganiseerd. Huiseigenaren in heel Nederland openen hun deuren en laten anderen zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Ook Staphorst doet mee aan de Duurzame Huizen Route om zoveel mogelijk inwoners te stimuleren om hun woning te verduurzamen. Woont u in onze gemeente en heeft u besparende maatregelen genomen of wekt u zelf energie op en vindt u het leuk om anderen op weg te helpen? Meld uw woning  aan en deel uw duurzame woonverhaal via duurzamehuizenroute.nl

Aanmelden voor de Duurzame Huizen Route

Alle kennis en ervaring op het gebied van duurzaam wonen is welkom. Ook als u net bent begonnen met het nemen van maatregelen kunt u meedoen aan de Duurzame Huizen Route. Voor veel mensen is het energiezuinig maken van hun woning een stappenplan waar zij langere tijd mee bezig zijn. Voor inwoners die zich willen oriënteren, is het waardevolle informatie om van u te horen hoe uw stappenplan eruitziet. Bezoekers horen graag de verhalen uit de eerste hand.

Van gasloos wonen tot woningen met dak- en gevelisolatie, op duurzamehuizenroute.nl is elk verhaal welkom. Misschien heeft u net die informatie die een ander op weg kan helpen. Al meer dan duizend eigenaren gingen u voor en delen hun woonverhaal via de Duurzame Huizen Route. U kunt uw woning aanmelden op: www.duurzamehuizenroute.nl/staphorst.

Verkiezing

Dit jaar vindt de verkiezing van het duurzaamste huis van Nederland plaats. Trotse huiseigenaren kunnen hun woning nog tot en met 30 september aanmelden. De woningen worden door een deskundige jury beoordeeld op o.a. klimaatbestendigheid, energiezuinigheid en duurzaam materiaalgebruik. In de provincie Overijssel kan het publiek stemmen op het meest duurzame huis van Overijssel. De winnaar gaat door naar de landelijke publieksverkiezing.

Huiseigenaren kunnen hun woning aanmelden op www.duurzamehuizenroute.nl/verkiezing. Op vrijdag 23 november is de bekendmaking en prijsuitreiking van de landelijke publieks- en juryprijzen voor de verkiezing ‘Duurzaamste huis van Nederland’

Ervaring in een strohotel

Stelt u uw huis open op zaterdag 3 en 10 november of gaat u zelf op bezoek? Dan maakt u kans op een midweekje weg op een bijzondere plek: Het strohotel in Haps (Brabant).

nationale duurzame huizenroute

delen op sociale media