Sluit venster x

Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Alleen op afspraak geopend

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Doe mee aan de Overijsselse praktijktest van CoronaMelder

Home > Inwoners > Actuele berichten > Doe mee aan de Overijsselse praktijktest van CoronaMelder

Doe mee aan de Overijsselse praktijktest van CoronaMelder

RSS

Het coronavirus is er nog steeds, ook in Overijssel. Om de kans op verspreiding te beperken, is op 17 augustus de praktijktest van CoronaMelder gestart.

Alleen als nieuwe besmettingen met het coronavirus snel worden ontdekt, kunnen we elkaar beschermen. CoronaMelder helpt hierbij. Tijdens de praktijktest wordt gekeken hoe CoronaMelder werkt in aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. Ook wordt onderzocht of het werkproces van de GGD’en goed aansluit bij de app. Met de resultaten van de praktijktest worden de app en het werkproces geoptimaliseerd. Deelname aan de praktijktest en gebruik van de app is vrijwillig.

Zo doet u mee aan de praktijktest

Inwoners en bezoekers van Overijssel kunnen eenvoudig meedoen aan de praktijktest van CoronaMelder. Dit doet u zo:

  1. Download de app in de Google Play Store of App Store.
  2. Installeer de app. Op de schermen staat hoe dit moet. Belangrijk is dat u toestemming geeft voor het veilig uitwisselen van unieke anonieme codes en het sturen van een melding als u besmettingsgevaar hebt gelopen.
  3. Ook is het belangrijk dat u bluetooth aanzet én aan laat staan. Alleen dan kan de app meten of u bij andere appgebruikers in de buurt bent.
  4. Bent u minstens 15 minuten dicht bij iemand geweest die later corona blijkt te hebben? En heeft deze persoon de CoronaMelder app? Dan krijgt u als deze persoon zijn codes met de GGD deelt een melding met het advies thuis te blijven en 7 dagen na het contact zich te laten testen op corona. Ook als u geen klachten hebt.
  5. Krijgt u geen melding? Dan hoeft u niets te doen. Ook als CoronaMelder landelijk ingevoerd wordt, kunt u deze app blijven gebruiken. U kunt de app gewoon op uw telefoon laten staan.

Als u het installeren van de app lastig vindt, vraag dan een familielid of bekende dit te doen. Dit duurt hooguit enkele minuten. Of neem contact op met de helpdesk via 0800-1280. Daar kunt u ook terecht met technische vragen over de app.

Hoe werkt CoronaMelder?

In een animatievideo is te zien hoe de app CoronaMelder werkt.

Wysiwyg