De groenste sportclub van Overijssel?

Home > Inwoners > Actuele berichten > De groenste sportclub van Overijssel?

De groenste sportclub van Overijssel?

RSS

Sport jij al op een groene club? Zijn er verkoelende bomen, kleurige bloemenranden langs het veld of een groen dak op de accommodatie? Of word je treurig van de grijze parkeerplaats die geen hoosbui aankan? Dán kan jouw sportclub wel een Factor Groen gebruiken! Meld je sportclub voor 1 maart 2020 aan en maak kans op €25.000 om jullie club te vergroenen.

Groen, groener, groenst

Dit is alweer de vijfde editie van de Groen-Groener-Groenst prijsvraag die de provincie Overijssel organiseert. Overijsselse organisaties begeleiden sportverenigingen bij het maken van een plan. Dus trommel je clubleden op om samen te brainstormen over hoe jullie sportclub groener kan. Het belangrijkste onderdeel van jullie plan? Zorgen voor meer biodiversiteit bij jullie sportaccommodatie. 

De wedstrijd

Uit elke regio in Overijssel worden uit de aanmeldingen 3 sportclubs geloot. Dat zijn in totaal 15 clubs. Deze clubs werken hun ontwerp, met professionele begeleiding, verder uit. Een vakkundige jury beoordeelt de groene plannen en kiest de sportclubs uit die meedingen naar een prijs in de grote finale. Daar worden de drie winnaars gekozen. Het beste ontwerp wint 25.000 euro om te vergroenen, de tweede plek wint 15.000 euro en de derde plek 10.000 euro.

Aanmelden en meer info

Meld je sportclub aan op www.groenstesportclubvanoverijssel.nl. Hier vind je ook meer informatie over de wedstrijd.

Wysiwyg