De buitendienst staat altijd klaar voor inwoners gemeente Staphorst

Home > Inwoners > Actuele berichten > De buitendienst staat altijd klaar voor inwoners gemeente Staphorst

De buitendienst staat altijd klaar voor inwoners gemeente Staphorst

De gemeente Staphorst beschikt over een eigen buitendienst die diverse taken verricht in de openbare ruimte. De buitendienst houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met beheer en onderhoud van de openbare ruimte.

Meldpunt

In de openbare ruimte kunnen altijd defecten optreden, zoals een losliggende tegel of kapotte straatverlichting. Wanneer u opmerkt dat er in de openbare ruimte een defect is, dan kunt u daar melding van maken via www.staphorst.nl/meldingen. De buitendienst van de gemeente zal daar dan zo snel mogelijk mee aan de slag gaan. U kunt vervolgens een terugkoppeling over de door u gedane melding ontvangen van de gemeente.

Piketdienst

Wanneer er sprake is van een gevaarlijke situatie, waarbij direct actie moet worden ondernomen, belt u dan met de gemeente Staphorst. De buitendienst beschikt namelijk over een piketdienst, en is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Wanneer u belt buiten de openingstijden van de gemeente krijgt u een bandje te horen waarin het nummer van de piketdienst wordt vermeld. Voorbeelden van deze calamiteiten kunnen zijn een geknapte waterleiding of een boom op de weg.