Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

De afsluiting van IkPas

Home > Inwoners > Actuele berichten > De afsluiting van IkPas

De afsluiting van IkPas

Dit item is verlopen op 15-04-2020.
Groepsfoto van de IkPAs-ambassadeurs in de gemeente Staphorst

IkPas is een landelijke actie waarmee we 26 februari tot en met 5 april ons alcoholgebruik op pauze hebben gezet. Op het moment dat IkPas van start ging, hadden we niet kunnen bedenken dat in de tussentijd horecagelegenheden de deuren moesten sluiten. Een drankje nuttigen op het terras of in de kroeg is ineens niet meer vanzelfsprekend.

Met IkPas hebben we gewerkt aan bewustwording en de invloed van alcohol op je gezondheid. Wethouder Alwin Mussche was één van de tien IkPas ambassadeurs in onze gemeente. “Geweldig dat zoveel mensen zich de afgelopen veertig dagen hebben ingezet om bewust alcoholische dranken te laten staan. Laten we ons samen blijven inzetten voor een gezonde samenleving. Het is in de eerste plaats je eigen verantwoordelijkheid hoe je omgaat met alcohol maar spreek elkaar er ook op aan. Voor jongeren geldt dat ouders hier ook een belangrijke rol in hebben wanneer en hoeveel je drinkt.”

Bedankt ambassadeurs

In het bijzonder bedankt hij de IkPas ambassadeurs: Jouk Mussche, Suzan Hokse, Naomi Mussche, Jeanine Bisschop, Bert Kuijers, Hendrik Jan van den Berg, Maarten Krook, Leroy Stam en Vera van der Vegt die zich hebben ingezet om de actie uit te dragen in hun omgeving.

IkPas in 2021

Ook volgend jaar infomeren en motiveren we onze inwoners om mee te doen. Mogelijk sluiten we dan aan bij de Ikpas periode in januari (Dry January). Meer weten over deze landelijke actie? Kijk op www.ikpas.nl/staphorst.