Corona-vaccinatie bij Huisartsenpraktijk Staphorst

Home > Inwoners > Actuele berichten > Corona-vaccinatie bij Huisartsenpraktijk Staphorst

Corona-vaccinatie bij Huisartsenpraktijk Staphorst

RSS
Dit item is verlopen op 08-12-2021.

Op dinsdag 7 december is er weer een ‘prikken zonder afspraak-sessie’ bij de Huisartsenpraktijk Staphorst. Hiertoe is besloten vanwege de grote opkomst tijdens de eerdere vrije inloopdagen.

Iedereen kan tussen 17.00 uur en 21.00 uur binnenlopen bij de Huisartsenpraktijk in Staphorst. Dit is een inloopspreekuur, een afspraak maken hoeft dus niet.

Toch liever op afspraak?

Wie toch liever een afspraak maakt, kan dat (bij voorkeur) via de mail doen: pm.staphorst@ezorg.nl. Ook kan gebeld worden met 06 - 30 75 33 81. Bij geen gehoor graag de voicemail inspreken, u wordt dan teruggebeld voor het maken van een afspraak.

Voor iedereen vanaf 12 jaar

Iedereen vanaf 12 jaar kan in de huisartsenpraktijk Staphorst terecht voor een vaccinatie. Dat kan met het mRNA-vaccin (Pfizer) of het Janssen-vaccin. Bij een vaccinatie met Pfizer wordt ter plekke een afspraak voor de tweede prik ingepland. Bij het Janssen-vaccin is maar één prik nodig. Ook voor een tweede vaccinatie kan iedereen op 7 december terecht. Het is op deze dag niet mogelijk een booster vaccinatie te halen.

Belangrijke extra informatie

  • Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er bij vaccinatie een volwassene bij moet zijn. Jongeren van 16 en 17 jaar mogen alleen komen.
  • Voor het laten vaccineren is een geldig legitimatiebewijs verplicht. Dit geldt ook voor kinderen.
  • Vergeet het mondkapje niet.
  • Wie al corona gehad heeft of door de GGD positief is getest, mag zich acht weken nadat hij of zij klachtenvrij is laten vaccineren. Vaak is dan één vaccinatie voldoende.
  • Wie kortgeleden een griepprik heeft gehaald kan beter even wachten. Het advies is om twee weken tussen de coronavaccinatie en de griepprik (of andere injecties) te houden.

Wysiwyg