Controleer de voorlopige WOZ-waarde 2020

Home > Inwoners > Actuele berichten > Controleer de voorlopige WOZ-waarde 2020

Controleer de voorlopige WOZ-waarde 2020

Dit item is verlopen op 11-11-2019.

Eigenaren van een woning in onze gemeente hebben een brief ontvangen met inloggegevens om de voorlopige WOZ-waarde en de objectkenmerken te controleren.

Een correcte WOZ-waarde is van groot belang. Niet alleen voor de belastingheffing, maar ook voor hypotheken, verzekeringen of bijvoorbeeld bij verkoop van uw woning. Daarom moet de gemeente een marktconforme waarde vaststellen.

Tot 2020 werden woningen op basis van de bruto inhoud getaxeerd. Vanaf 2020 taxeren wij alle woningen op basis van de gebruiksoppervlakte. Correcte gegevens zijn hierbij van essentieel belang. Voor meer informatie over het taxeren op gebruiksoppervlakte verwijzen wij u naar onze website.

Door vooraf inzicht te geven in de voorlopige WOZ-waarde en objectkenmerken van uw woning kunt u reageren voordat de WOZ-beschikking bij u op de mat valt.

Heeft u een brief ontvangen? Ga dan naar www.staphorst.nl/voormelden. U kunt tot 11 november reageren! Voor vragen kunt u contact opnemen met het team belastingen/woz via (0522) 46 74 34.