Sluit venster x

Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Alleen op afspraak geopend

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

CDA Staphorst verlaat coalitie, wethouder Bert Krale stapt op

Home > Inwoners > Actuele berichten > CDA Staphorst verlaat coalitie, wethouder Bert Krale stapt op

CDA Staphorst verlaat coalitie, wethouder Bert Krale stapt op

RSS
Dit item is verlopen op 01-08-2019.

De CDA-fractie van de gemeente Staphorst heeft dinsdagavond 11 juni tijdens de gemeenteraadsvergadering aangegeven niet langer deel uit te zullen maken van de coalitie. Als gevolg hiervan heeft CDA-wethouder Bert Krale zijn ontslag ingediend.

Het CDA geeft aan dat de onderlinge samenwerking anders is gelopen dan gehoopt en verwacht. “En dat gaat ten koste van de bestuurskracht en uiteindelijk van de gemeente Staphorst als geheel” stelt fractievoorzitter Jacob Spiker in de verklaring die hij namens zijn partij aflegt. Na de verklaring van Spiker gaf burgemeester Theo Segers aan dat hij inmiddels en als gevolg van deze verklaring de ontslagbrief van wethouder Bert Krale heeft ontvangen. “Ik kan als onderdeel van het college niet de maximale bijdrage leveren aan de gemeenschap in de gemeente Staphorst” schrijft Krale in zijn ontslagbrief.

Burgemeester Theo Segers laat weten dat hij het besluit betreurt, maar respecteert. “Het CDA is geruime tijd een waardevolle coalitiegenoot geweest. Daarnaast heb ik altijd prettig samengewerkt met wethouder Krale. We zullen de inzet en inbreng van het CDA én van wethouder Krale missen.”

Er wordt nog nader gesproken over de toekomst, maar vooralsnog blijft het college het coalitieakkoord dat er ligt uitvoeren. De portefeuilles van wethouder Krale worden voorlopig ondergebracht bij de overige collegeleden.

Wysiwyg