Burgerjaarverslag 2016 online beschikbaar

Home > Inwoners > Actuele berichten > Burgerjaarverslag 2016 online beschikbaar

Burgerjaarverslag 2016 online beschikbaar

Dit item is verlopen op 01-04-2017.

In het burgerjaarverslag blikken we terug op de dienstverlening, burgerparticipatie en werkzaamheden van gemeente Staphorst in het jaar 2016. Het digitale burgerjaarverslag is online beschikbaar op www.staphorst.nl/burgerjaarverslag. Wij nodigen u uit om een kijkje te nemen.

Dienstverlening en werkzaamheden

In 2016 is opnieuw veel werk verzet. De ‘gewone’ lopende zaken vragen ook alle aandacht. Zo zijn er - om een indruk te geven - 15.310 bezoekers geweest aan de servicebalies van het gemeentehuis. Van de mogelijkheid om digitale meldingen over allerhande zaken – meestal naar de buitendienst -  te doen, wordt veelvuldig gebruik gemaakt; in 2016 1.173 keer.

Burgerparticipatie

Ook hebben inwoners het afgelopen jaar op verschillende manieren inspraak gehad. Dit wordt burgerparticipatie genoemd. De gemeente Staphorst hecht hier veel waarde aan. Bewoners in de directe omgeving van het ontwikkelingsgebied kunnen immers het meest vertellen over de leefbaarheid. Zo is er in 2016 onder andere een enquête gehouden over particuliere bomen, een informatieavond over vergunninghouders georganiseerd en is er samen met inwoners gesproken over de herinrichting van de begraafplaats Scholenweg Rouveen.

Een volledige weergave van de dienstverlening, burgerparticipatie en werkzaamheden van gemeente Staphorst, leest u in het burgerjaarverslag 2016 op www.staphorst.nl/burgerjaarverslag.