Buitengewoon opsporingsambtenaren houden toezicht

Home > Inwoners > Actuele berichten > Buitengewoon opsporingsambtenaren houden toezicht

Buitengewoon opsporingsambtenaren houden toezicht

Dit item is verlopen op 01-09-2018.

Parkeren buiten de vakken of in de groenstrook, hondenpoep op straat en het blokkeren van brandgangen. Een greep uit de punten waarop BOA’s controleren. BOA’s zijn buitengewoon opsporingsambtenaren. Ze zijn sinds eind 2017 werkzaam binnen de gemeente Staphorst.

BOA’s controleren of mensen zich aan de regels houden en geen overtredingen begaan. Ze geven waarschuwingen, maar hebben ook de bevoegdheid om boetes uit te delen of iemand staande te houden. Zij helpen mee toezicht te houden op de lokale orde en veiligheid. Met deze controle willen we klachten van inwoners waar mogelijk oplossen en ordeverstoring tegengaan. De Boa’s geven op straat uitleg over de controles. Ook horen ze graag wat er leeft in de wijk.

“We willen overlast verminderen en de straten netjes houden. De komende periode blijven we waarschuwen om u zo te laten wennen aan de naleving van de regels. Over een tijdje schrijven we ook boetes uit bij overtredingen”, aldus één van de BOA’s.

Een Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) spreekt een vrouw aan op het fout parkeren van haar auto.

delen op sociale media

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522