Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Blijf elkaar respect en ruimte gunnen

Home > Inwoners > Actuele berichten > Blijf elkaar respect en ruimte gunnen

Blijf elkaar respect en ruimte gunnen

Kerk en staat zijn in Nederland gescheiden, dat ligt vast in onze grondwet. In Den Haag wordt besloten welke corona-maatregelen verplicht of geadviseerd worden en welke uitzonderingen daar op zijn. Als er nieuwe landelijke maatregelen zijn, hebben we als gemeente Staphorst contact met bijvoorbeeld onze horeca, sportverenigingen, zorg, scholen en kerken. Zolang iedereen zich aan deze maatregelen houdt kunnen we samen door deze moeilijke tijd komen.

Toch stonden we als gemeenschap de afgelopen tijd volop in het nieuws. Aanleiding was het kerkbezoek van de Hersteld Hervormde kerk op zondag 4 oktober. U heeft daar ongetwijfeld het nodige over meegekregen. Minister Grapperhaus ook, waarna hij in gesprek is gegaan met het landelijke platform van samenwerkende kerken. Aanstaande woensdag komt nog weer een vervolggesprek tussen de minister en dit platform.

Op de website van de Hersteld Hervormde Kerk in Staphorst staat mede naar aanleiding van deze gesprekken hoe de kerk de dienst van 11 oktober as. vormgeeft. Als gemeente hopen wij dat de rust in en over Staphorst daarmee terugkeert. Deze discussie heeft namelijk veel impact op onze gemeente en onze inwoners gehad. Staphorst was ongewild het toneel van een landelijke discussie.

Burgemeester Gerrit Jan Kok: “Niemand weet hoe lang corona nog onder ons is en wat we met elkaar tegemoet gaan. Ik roep iedereen op om, ook in coronatijd, elkaar het respect en de ruimte te gunnen die nodig is om deze tijd vol te blijven houden. Dus niet vanuit tegenstellingen of vooroordelen, maar juist vanuit verbinding. Met alle nuance, de nodige verdraagzaamheid en vooral ook een flinke portie gezond verstand.”