Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Bladruimen in de gemeente Staphorst

Home > Inwoners > Actuele berichten > Bladruimen in de gemeente Staphorst

Bladruimen in de gemeente Staphorst

Gemeenteauto leegt bladkorf

Net als andere jaren plaatst de gemeente op diverse plaatsen bladkorven voor het blad van de gemeentelijke bomen. Er is een beperkt aantal korven beschikbaar waardoor niet in elke straat een bladkorf geplaatst kan worden. Door de hele gemeente zijn zo'n 35 bladkorven geplaatst.

Locaties van de bladkorven (pdf, 3,61 mb)

Er is bij de plaatsing onder andere gekeken naar een gelijkmatige verdeling van de bladkorven over de gemeente, het aantal gemeentelijke bomen in de omgeving en de bereikbaarheid van de locatie. Als een korf niet of nauwelijks wordt gebruikt, of als een korf voor andere doeleinden wordt gebruikt, wordt deze verplaatst.

Spelregels

• De bladkorven zijn alléén bedoeld voor bladeren.
  • De bladeren moeten afkomstig zijn van gemeentelijke bomen, dus niet uit privétuinen.
  • Geen takken of andere vormen van afval in de bakken.
  • Blad dat naast de korf ligt, wordt niet opgehaald.
  • Bij misbruik, vandalisme wordt de korf verwijderd.
  • Bij diefstal wordt geen nieuwe korf meer teruggeplaatst.
  • Het aantal bladkorven of de locaties worden dit jaar niet meer veranderd.
  • Eind januari worden de korven weer weg gehaald.

Bladkorf vol?

De bladkorven worden regelmatig geleegd. Is een bladkorf toch vol? Maak hiervan een melding via de website of de Fixi-app. Zelfgemaakte bladkorven of bladhopen binnen de bebouwde kom worden niet opgeruimd.

Te downloaden: