Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Bezoek De Zwarte Dennen beperkt; parkeerverbod Vijverweg

Home > Inwoners > Actuele berichten > Bezoek De Zwarte Dennen beperkt; parkeerverbod Vijverweg

Bezoek De Zwarte Dennen beperkt; parkeerverbod Vijverweg

Dit item is verlopen op 17-08-2020.

Update 17 augustus 2020: het parkeerverbod is ingetrokken.

De gemeente Staphorst, Staatsbosbeheer en de Politie Staphorst roepen bezoekers van natuurgebied De Zwarte Dennen op om niet met de auto te komen. Om onveilige situaties te voorkomen geldt er de komende weken een parkeerverbod langs de Vijverweg. Ook vragen de instanties bezoekers van de Zwarte Dennen op om zich goed aan de coronaregels te houden.

In het verleden kwam het voor dat er in beide bermen langs de Vijverweg werd geparkeerd. Daarmee ontstaat een onveilige situatie doordat de hulpdiensten er niet meer door kunnen. Daarom plaatst de gemeente borden 'Verboden te Parkeren' langs de Vijverweg. Het advies is: kom op de fiets. Parkeren in de berm langs de Vijverweg en de aanliggende zandpaden is niet toegestaan. Fietsen en wandelen blijft mogelijk in het bosgebied.

Burgemeester Kok verwacht dat burgers rekening met elkaar zullen houden: "Het coronavirus is nog niet weg. Daarom moeten we ons - voor onze eigen veiligheid en die van anderen- aan de regels blijven houden. Dat betekent drukte vermijden en 1,5 meter afstand naar elkaar houden. Ook nu. Ook in de buitenlucht. Als we deze kleine beperking in acht nemen, valt er veel te genieten in onze gemeente en in dit prachtige natuurgebied. Wandelend of fietsend is dat prima, maar ga niet met zijn allen met de auto naar de zwemplas."

Basisregels: blijf zoveel mogelijk thuis, houd 1,5 meter afstand, was vaak de handen. Alleen samen krijgen we Corona onder controle.