Begin 2022 krijgen lage inkomens extra geld voor de energierekening

Home > Inwoners > Actuele berichten > Begin 2022 krijgen lage inkomens extra geld voor de energierekening

Begin 2022 krijgen lage inkomens extra geld voor de energierekening

RSS

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden fors gestegen. Veel huishoudens in Nederland moeten hogere energierekeningen betalen. Het Rijk heeft besloten om alle huishoudens gedeeltelijk te compenseren. Daarnaast krijgen huishoudens met een laag inkomen een extra vergoeding via een eenmalig geldbedrag.

Energiebelasting gaat omlaag

Voor alle huishoudens in Nederland wordt in 2022 de energiebelasting met ongeveer € 400,00 per huishouden verlaagd. Dit betekent dat u minder energiebelasting hoeft te betalen in 2022. Het afrekenen van deze belasting gaat via uw energieleverancier. U hoort van hen hoe en wanneer u dit voordeel krijgt.

Extra geld voor de laagste inkomens

Voor huishoudens met een laag inkomen is het verlagen van de energiebelasting niet voldoende om financieel niet in de knel te komen. Daarom is besloten dat deze huishoudens éénmalig ongeveer € 200,00 extra krijgen. Dit bedrag zal voor iedereen die voldoet aan de voorwaarden gelijk zijn. Belangrijk is dat wij niet kijken naar uw vermogen.

Voor wie is de regeling?

Ontvangt u een bijstandsuitkering? Dan ontvangt u het geld vanzelf op uw rekening. U hoeft hier niets voor te doen. We streven ernaar om dit in het eerste kwartaal van 2022 te doen.

Andere huishoudens kunnen een aanvraag indienen. Dit gaat bijvoorbeeld om:

  • personen die in loondienst werken met een laag loon,
  • ZZP-ers met een laag inkomen,
  • personen een IOW-uitkering van het UWV,
  • personen met een AOW-uitkering zonder aanvullend pensioen.

De voorwaarden zijn nog niet bekend

Hoe de voorwaarden van deze regeling er precies uit komen te zien is helaas nog niet bekend. Wij wachten op meer informatie van het Rijk. Daarom ontbreken nu de details nog. Denk bijvoorbeeld aan: wie komt in aanmerking, hoeveel geld krijgt u en aan welke voorwaarden moet u voldoen. Zodra wij deze informatie ontvangen, informeren wij u. Vanaf dat moment kunt u ook een aanvraag indienen.

Wysiwyg