Bedrijvenmarkt Staphorst succes

Home > Inwoners > Actuele berichten > Bedrijvenmarkt Staphorst succes

Bedrijvenmarkt Staphorst succes

Op 7 februari heeft er een kennismakingsmiddag plaatsgevonden tussen zeven verschillende bedrijven, allen werkzaam in de techniek. De bedrijvenmarkt was een samenwerking tussen ICC, Pieter Zandt en Gemeente Staphorst.

Een groep van 45 leerlingen van het Pieter Zandt en een groep van twintig vluchtelingen mochten rondkijken, uitproberen en vragen stellen. Het doel was om beide groepen een beeld te geven van de prachtige bedrijven die we in Staphorst hebben en wat voor werkzaamheden daar worden gedaan.

In de patio van het gemeentehuis hebben vijf bedrijven zich gepresenteerd: Kooiker Installatiebedrijf, Bouwbedrijf Bovenhuis, Buro de Haan/Groenveste, KOVO en de Gemeente Staphorst. Ook werden er twee bedrijven op locatie bezocht: B. Veldman Machinerie en Dulasta openden hun deuren voor de leerlingen en de vluchtelingen.

De vluchtelingen kregen, voor velen de eerste keer, bij elk bedrijf een kijkje in de keuken. Verwondering was volop aanwezig: zaten deze bedrijven allemaal in Staphorst? En wat moeten ze dan kunnen om daar te mogen werken? Bij de leerlingen kwam naar voren dat er toch wel heel veel met de computer gedaan wordt in de techniek. En dat het tekenen van bijvoorbeeld een huis niet meer met de hand gebeurt, maar digitaal gaat. Ook bij deze groep was veel enthousiasme te zien voor de diverse bedrijven.