Home > Inwoners > Actuele berichten > Basisschool De Triangel krijgt €750 voor winnende voorstel tijdens kindergemeenteraad

Dit item is verlopen op 01-08-2019.

Het bleef het spannend tot het laatste moment tijdens de kindergemeenteraad, maar uiteindelijk wist basisschool De Triangel uit Rouveen met hun voorstel de meerderheid van de stemmen binnen te halen.

Op 6 juni kwamen vijf basisscholen uit de gemeente naar het gemeentehuis van Staphorst om te debatteren over het fractievoorstel dat zij met hun klas hadden verzonnen. Hierbij werden zij ondersteund door verschillende fractiecoaches.

Tijdens de kindergemeenteraadsvergadering, die werd voorgezeten door burgemeester Theo Segers, werd zoveel mogelijk een echte gemeenteraadsvergadering nagebootst. Het voorstel van De Triangel om het belevingspad in het bos aan te passen, kreeg hierbij de meerderheid van de stemmen. Zij kregen van de gemeente een cheque van 750 euro overhandigd en hiermee kunnen zij hun voorstel uitvoeren.

Groepsfoto met de leerlingen van basisschool De Triangel uit Rouveen. In het midden burgemeester Segers die een waardecheque van 750 euro overhandigt.

Kindergemeenteraad

Elke school leverde een fractie bestaande uit drie leerlingen. Samen vormde de fracties van de vijf aanwezig basisscholen de gemeenteraad. Het doel van de kindergemeenteraad is om kinderen als vroeg kennis te laten maken met politiek en besluitvorming.

Het initiatief voor de kindergemeenteraad komt vanuit de SGP-jongeren. Zij vervullen hierbij een neutrale ondersteunende rol.

Op donderdag 13 juni nemen vier andere basisscholen plaats in de kindergemeenteraad. Ook dan wordt aan het team van het winnende voorstel een cheque van 750 euro overhandigd.