Basisscholen ondertekenen bestuurlijk kader voor cultuur en onderwijs

Home > Inwoners > Actuele berichten > Basisscholen ondertekenen bestuurlijk kader voor cultuur en onderwijs

Basisscholen ondertekenen bestuurlijk kader voor cultuur en onderwijs

Dit item is verlopen op 01-06-2019.

Alle tien de basisscholen hebben een handtekening gezet onder het Bestuurlijk Kader Cultuur en Onderwijs Overijssel. Met de ondertekening is beloofd dat het cultuuronderwijs de komende acht jaar nog beter wordt gemaakt. Op woensdag 10 april kwamen de schooldirecteuren en wethouder Lucas Mulder bijeen in het gemeentehuis.

Wethouder Lucas Mulder zette vorige maand, namens het college van gemeente Staphorst, in het provinciehuis zijn handtekening onder het bestuurlijk kader. Dit deed hij samen met achttien andere gemeenten binnen de provincie Overijssel.

Het tekenen van het kader sluit aan bij lopende afspraken binnen de gemeente Staphorst. Het gemeentelijk beleid is erop gericht te investeren in cultuureducatie om de kwaliteit van cultuuronderwijs verder te verbeteren. Samen met scholen en lokale culturele organisaties gaat de gemeente zich inzetten voor de totstandkoming van een lokaal convenant op het gebied van cultuuronderwijs. De provincie biedt ondersteuning om te komen tot een kwalitatieve impuls.

“Heel mooi dat alle basisscholen hier gezamenlijk de schouders onder zetten”, aldus wethouder Lucas Mulder.

Vertegenwoordigers van alle tien de basisscholen bijeen na ondertekening bestuurlijk kader.

Eerder hierover verschenen op deze website: