Bart Jaspers Faijer wordt wethouder in de gemeente Ommen

Home > Inwoners > Actuele berichten > Bart Jaspers Faijer wordt wethouder in de gemeente Ommen

Bart Jaspers Faijer wordt wethouder in de gemeente Ommen

Dit item is verlopen op 01-07-2018.

Bart Jaspers Faijer stopt als wethouder voor de gemeente Staphorst. Hij is door de ChristenUnie in Ommen gevraagd als wethouder. "Hoewel ik tot nu toe met veel plezier wethouder ben in Staphorst, wil ik de uitdaging in Ommen niet laten liggen en kies ik ervoor mijn loopbaan daar voort te zetten."

Bart Jaspers Faijer was in de periode van 2014 tot 2018 wethouder in de gemeente Staphorst. Hij heeft zich gedurende die periode intensief bezig gehouden met onderwerpen als de Omgevingsvisie, de decentralisatie van de Wmo, de woningbouw op de Triangellocatie en de nieuwe gemeentelijke werkwijze EPOS. "Ik heb getracht in vier jaar diverse langlopende projecten aan te pakken en door te zetten. Wat betreft De Slagen had ik op meer gehoopt. Juridisch zijn daar de afgelopen tijd belangrijke stappen gezet, maar het was mooi geweest als er daadwerkelijk een schop in de grond kon. Hopelijk binnenkort."

In Ommen liggen diverse forse opgaven te wachten. "De CU heeft daar de vorige periode geen deel uitgemaakt van de coalitie en het college, dus er zijn veel ambities. Ik denk dat ik mij daar goed kan blijven doorontwikkelen. Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn periode in Staphorst en ben benieuwd naar mijn toekomst in Ommen."

Afscheidsreceptie

Wethouder Bart Jaspers Faijer wordt op 31 mei geïnstalleerd als wethouder in de gemeenteraad van Ommen. Op 5 juni neemt hij afscheid in de gemeenteraad van Staphorst. Zijn afscheidsreceptie voor inwoners en andere geïnteresseerden is op 21 juni.

Tot een nieuw college aantreedt blijven wethouders De Jong en Krale in Staphorst.

Wethouder Jaspers Faijer leunend tegen een boom