Sluit venster x

Op vrijdagmiddag 12 augustus is het helaas niet mogelijk om online of telefonisch een afspraak te maken. Dit vanwege technisch onderhoud aan het afsprakensysteem. Excuses voor de overlast. Probeert u het op een ander moment?

Afvalcontainer op de juiste manier aan de weg zetten

Home > Inwoners > Actuele berichten > Afvalcontainer op de juiste manier aan de weg zetten

Afvalcontainer op de juiste manier aan de weg zetten

RSS

Op de dag dat uw container geleegd wordt, zet u uw container aan de weg. Door de container op de juiste manier aan de weg te zetten, helpt u de chauffeurs van de ROVA een handje om de containers zo goed, snel en veilig mogelijk te legen.

Vrouw en kind zetten container aan de weg, naast andere containers

Hoe zet u de container op de juiste manier aan de weg?

  • De deksel van uw container moet dicht kunnen.
  • De container mag maximaal 80 kg wegen.
  • Zet geen afval naast de container, dit wordt niet meegenomen.
  • Zet de container met de wielen en het handvat richting woning, dus niet richting de straat.
  • Zet de container bij de stoeprand (niet verder dan een halve meter er vanaf).
  • Zet de container op een vlakke ondergrond.
  • Zet de container van u en de container van uw buren naast elkaar.
  • Houd ongeveer 30 centimeter (een stoeptegel) ruimte tussen de containers, anders kan de arm van de vuilniswagen de containers niet oppakken.
  • Zorg voor genoeg ruimte rondom en boven de container zodat de arm van de vuilniswagen de container omhoog kan tillen om hem te legen. Denk hierbij aan bomen, auto’s, palen, schuttingen, enzovoort.
  • Maakt u gebruik van containerzakken? Vouw deze dan naar binnen voor u de container aan de weg zet.

De aanbiedplaats

ROVA heeft in uw wijk plekken aangewezen waar de containers aan de weg gezet kunnen worden, om het legen van de container makkelijk en veilig te laten verlopen. Weet u niet waar u de container moet aanbieden, dan kunt u contact opnemen met het ROVA-Klantcontactcentrum via telefoon (038) 427 37 77 of www.rova.nl/contact.

Aanbiedtijden

Zet uw container op de dag dat uw container geleegd wordt vóór 7.00 uur op de juiste plek. Wanneer de container is geleegd, haal deze zo snel mogelijk weer op, in ieder geval voor 20.00 uur.

Géén vast tijdstip voor het legen van uw container

Het tijdstip waarop uw container wordt geleegd kan per keer veranderen. Zet uw container daarom op tijd aan de straat. Soms loopt de route vertraging op en komt de ROVA pas later bij u in de straat. Haal uw container niet te snel op! Bij vertraging wordt de container tot ongeveer 19.00 uur geleegd.

Wysiwyg