Aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2018

Home > Inwoners > Actuele berichten > Aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2018

Aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2018

Voorbeeld van aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2018

Deze week verstuurt de gemeente Staphorst de aanslagen gemeentelijke belastingen. Op deze aanslag staat ook de WOZ-waarde van uw woning, bedrijfspand en/of perceel grond vermeld.

Belastingloket

Op www.staphorst.nl/belastingen vindt u veel informatie over de belastingen en WOZ. Ook kunt u hier uw taxatieverslag inzien en downloaden. Daarnaast vindt u op dit belastingloket verschillende formulieren en kunt u belastingzaken online met ons regelen.

Niet eens met de WOZ-waarde of het aanslagbiljet? Bel ons!

Bel ons als u het niet eens bent met de WOZ-waarde of de belastingaanslag. Wij nemen samen met u de gegevens door. Bij onjuistheden of wijzigingen passen wij de gegevens aan en ontvangt u zo spoedig mogelijk bericht van ons. Bent u het dan nog niet met ons eens? Dan heeft u altijd de mogelijkheid om binnen zes weken na dagtekening van de aanslag schriftelijk bezwaar in te dienen.

No cure no pay

“WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!” Misschien heeft u er wel eens iets over gelezen in een advertentie, op internet of in een folder. Maar hoe werkt het nu in het echt? Op www.staphorst.nl/belastingen kunt u hierover uitgebreide informatie lezen. Heel belangrijk hierbij is dat dergelijke bedrijven ervoor zorgen dat u in de toekomst meer onroerende zaakbelasting betaalt. Zo’n bedrijf heeft recht op een torenhoge onkostenvergoeding van de gemeente. Een onkostenvergoeding die u als burger uiteindelijk weer betaalt. Daarom adviseren wij u: bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Bel ons! Dit kost ook niets!

Kwijtschelding

Als u een minimuminkomen heeft, kunt u bij ons kwijtschelding aanvragen. Ook voor de aanslag van het GBLT (waterschap) kunt u bij de gemeente kwijtschelding aanvragen. Een aanvraagformulier voor kwijtschelding kunt u vinden op www.staphorst.nl/belastingen. Daarnaast is het mogelijk een aanvraagformulier kwijtschelding af te halen bij onze balie in het gemeentehuis of telefonisch aan te vragen, dan krijgt u het formulier toegestuurd. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over kwijtschelding? Bezoek onze website of neem contact met ons op.

MijnOverheid/Berichtenbox

Uw volgende belastingaanslag digitaal ontvangen? Meld u aan op de Berichtenbox van MijnOverheid via www.mijnoverheid.nl. Zo ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen in het vervolg in uw Berichtenbox. Mijn Overheid geeft toegang tot veel gegevens die bij de overheid geregistreerd staan. Ook kunt u hier uw WOZ-waarde en taxatieverslag inzien.

Hoe neem ik contact op?

Ons team Belastingen is bereikbaar op telefoonnummer (0522) 46 74 34, op werkdagen van maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en op vrijdag tot 16.00 uur. Onze balie is elke werkdag geopend van 08.30 tot 12.00 uur. U kunt ook altijd bellen voor een afspraak.