Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

30 dagen geen druppel alcohol. Doe jij ook mee?

Home > Inwoners > Actuele berichten > 30 dagen geen druppel alcohol. Doe jij ook mee?

30 dagen geen druppel alcohol. Doe jij ook mee?

Zet je alcoholgebruik in januari op pauze. Doe mee aan IkPas

De eerste dagen van januari zitten er al weer op, en dus ook de eerste dagen van de IkPas-actie. IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. De IkPas-actie is al van start, maar u kunt zich nog aanmelden. Doet u mee?

Van 1 januari tot en met 30 januari geen druppel alcohol drinken. Met de landelijke actie IkPas werken we aan de bewustwording en de invloed van alcohol op je gezondheid. Om erachter te komen wat alcohol met je gezondheid doet, zet u met IkPas uw alcoholgebruik 30 dagen op pauze.

Check uw kennis over alcohol

Kan je aan pubers goed zien of ze dronken zijn? Wat is restalcohol? En word je van koffie weer nuchter als je hebt gedronken? Bent u benieuwd naar het antwoord op deze en meer kennisvragen over alcohol? Doe de test op alcoholinfo.nl/test-je-kennis.

Wie doen er mee?

• Wethouder Alwin Mussche
  • Vera van der Vegt (Huisartsenpraktijk Rouveen)
  • Arianne Lagerburg (Stichting Welzijn Staphorst)
  • YtekeRijlaarsdam (SAAM Welzijn)
  • Tjitske den Hollander (Stichting Chris en Voorkom!)
  • Leroy Stam (Jeugdagent Gemeente Staphorst)
  • Aldert-Jan Semplonius (Poiesz Supermarkt)
  • Hinke Hoorn (Gemeente Staphorst)

Ja, ik pas ook

We moedigen inwoners, organisaties en verenigingen aan om mee te doen. Geef u op via www.ikpas.nl/staphorst, draag het blauwe bandje en ga vooral online met elkaar in gesprek over het gebruik van alcohol. Meer informatie, handige tips en nuttige weetjes zijn te vinden op www.ikpas.nl/staphorst.