238 kinderen doen praktisch fietsexamen

Home > Inwoners > Actuele berichten > 238 kinderen doen praktisch fietsexamen

238 kinderen doen praktisch fietsexamen

Op maandag 8 april wordt het praktische fietsexamen gehouden voor basisschoolkinderen van groep 7 in de gemeente Staphorst. Wethouder Mussche gaf om 8.30 uur het startsein bij de Sporthal in Staphorst.

Het praktische fietsexamen maakt onderdeel uit van het landelijke fietsexamen. Eerst volgt een theoretisch deel, dat op 4 april zal worden afgenomen, en vervolgens is het tijd voor het praktische fietsexamen. Kinderen van groep 7 mogen hieraan deelnemen, mits hun fiets is goedgekeurd. Daarbij wordt vooral gelet op of de rem goed werkt, of de fietsbel duidelijk klinkt en of er een rode reflector achterop de fiets zit.

De kinderen leggen een route ruim 5 kilometer af en passeren hierbij 11 controleposten. Onderweg worden verschillende handelingen verricht. Indien een handeling niet goed verloopt zal ter plaatse het onderdeel overnieuw moeten worden gedaan. Zo probeert de organisatie te voorkomen dat iemand een herexamen moet doen. Het examen duurt van 8.30 tot ongeveer 15.00 uur.

Het praktisch fietsexamen wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland afdeling Staphorst in samenwerking met de gemeente.

Wethouder Mussche geeft het startsein aan deelnemer 1: Arman Awami
Wethouder Mussche geeft het startsein aan deelnemer 01: Arman Awami.

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl