Koningsdagactiviteiten Staphorst

Home > Inwoners > Activiteitenkalender > Koningsdagactiviteiten Staphorst

Koningsdagactiviteiten Staphorst

RSS
Dit item is verlopen op 28-04-2021.

Oranjevereniging Staphorst:

 • Hijsen van de vlag
  De dag starten we met het hijsen van de vlag op het Marktplein. Helaas is het niet mogelijk dat hier publiek bij aanwezig kan zijn.
   
 • Luiden van de klok
  Omstreeks 9.55 uur worden in heel Nederland 5 minuten de klokken geluid.
   
 • Volkslied
  Iedereen wordt opgeroepen om -evenals vorig jaar – om 10.00 uur met elkaar het Wilhelmus in de directe woonomgeving te zingen of te spelen. Op uw eigen stoep, in de voortuin of vanaf uw balkon!
   
 • Versierde fietsen voor kinderen
  Om 10.30 uur start een fietstocht met versierde fietsen -onder begeleiding- door het dorp. Deze fietstocht is voor kinderen voor de basisschool leeftijd. Kinderen die zelfstandig kunnen fietsen kunnen zich vanaf 10.15 uur met hun versierde fietsen zich melden op het Marktplein.
  Let op!! Alleen kinderen zijn welkom op het Marktplein. Het is niet de bedoeling dat ouders mee gaan fietsen!
   
 • Staphorster Dorpsquiz
  In het kort: u krijgt dertig cryptische omschrijvingen. Deze omschrijvingen verwijzen naar (buiten)locaties in onze dorpskern. Aangekomen op die locatie treft u een letter aan en een cijfer. Als u vervolgens deze cijfers met bijbehorende letters in de goede volgorde invult ontstaat er een cryptische omschrijving van de laatste locatie. Op deze laatste locatie kunt u uw oplossing inleveren! Vanaf 08.00 uur worden de cryptische omschrijvingen en een speluitleg op de Facebook-account van de Oranjevereniging bekend gemaakt. U kunt vervolgens de gehele dag, op uw eigen tijd en snelheid, de Staphorster Dorpsquiz spelen. Tot 20.00 uur kunt u de oplossing inleveren op de eindlocatie!
   
 • Online Oranje Staphorst Bingo
  Om 19.30 uur start de online Oranje Staphorst Bingo. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Marcel Kroes (Spelshows). U kunt zich tot uiterlijk 26 april online opgeven en klik vervolgens op 'Bestel Kaarten’. Na bevestiging ontvangt u binnen enkele dagen een link naar de bijeenkomst van 27 april en tevens een digitaal bestand met uw bingokaart (1 kaart = 4 speelkaarten/ronden). Als u lid bent van de Oranjevereniging speelt u gratis mee. Niet-leden betalen 5 euro voor de hele avond. Print de bingokaarten zelf uit en speel mee! Met mooie prijzen vanuit onze lokale ondernemers en bedrijven.

Leden van de Oranjevereniging Staphorst kunnen gratis meedoen aan deze activiteiten. Bent u nog geen lid? Stuur dan een e-mail naar oranjeverenigingstaphorst@outlook.com, u krijgt dan een aanmeldformulier in de bus.


Stichting Stéphanos:

 • Autopuzzelrit
  De route kunt u op eigen gelegenheid rijden. Zie voor meer informatie de advertentie in De Staphorster van dinsdag 13 april 2021.
   
Startdatum van het evenement 27-04-2021

Wysiwyg

delen op sociale media