Sluit venster x

Vanwege het coronavirus zijn de publieksbalies in het gemeentehuis tot en met 6 april gesloten.

Alleen op afspraak geopend

Voor dringende gevallen en voor het inzien van stukken kunt u telefonisch een afspraak maken: (0522) 46 74 00, op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur (op vrijdag tot 16.00 uur). Wanneer u ons belt, krijgt u een telefonisch keuzemenu.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Afgelast: Lezing over verzet in de tweede wereldoorlog

Home > Inwoners > Activiteitenkalender > Afgelast: Lezing over verzet in de tweede wereldoorlog

Afgelast: Lezing over verzet in de tweede wereldoorlog

RSS

Voorkant van het boek De KnokploegPatrick van Aalderen is beroepsmilitair en was tot voor kort werkzaam als identificatiespecialist bij de Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht. Hij vertelt over de activiteiten van de knokploeg van Staphorst, de Partizanen van ‘t Schot.

Partizanen van ‘t Schot

Patrick van Aalderen neemt u mee naar het prille begin en ontstaan van de verzetsgroep die later bekend zou worden als ‘De Partizanen van ’t Schot’ of ‘KP Staphorst’. Diverse acties van de verzetsgroep komen aan de orde, waaronder de liquidatie van de hoge SS-officier Nicolaas van der Schatte Olivier op 6 september 1944 nabij het Wiede Gat. De lezing vertelt het hele verhaal van de verzetsgroep tijdens de oorlog, tot aan de bevrijding.

Eerder verschenen over de de Partizanen van ’t Schot ook het boek 'De Knokploeg, Schimmen uit het verleden' door G.Gunnink en de documentaire 'Nooit meer laf'.

Foto: voorkant van het boek De Knokploeg

Reserveren gewenst

De toegang is € 6,-, inclusief 2 koppen koffie en cake. Reserveren is aanbevolen op info@museumstaphorst.nl of (0522) 46 25 26. Zie ook  www.museumstaphorst.nl.

Locatie: Museum Staphorst, Gemeenteweg 67, Staphorst
Startdatum van het evenement 18-05-2020
Starttijd: 19:30

Wysiwyg

delen op sociale media