Vanwege het coronavirus zijn de publieksbalies in het gemeentehuis tot en met 6 april gesloten.

Voor dringende gevallen en voor het inzien van stukken kunt u telefonisch een afspraak maken: (0522) 46 74 00, op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur (op vrijdag tot 16.00 uur).

Afgelast: Leerlingen presenteren boek 75 jaar vrijheid

Home > Inwoners > Activiteitenkalender > Afgelast: Leerlingen presenteren boek 75 jaar vrijheid

Afgelast: Leerlingen presenteren boek 75 jaar vrijheid

Vrouw in Staphorster klederdracht zwaait naar de bevrijdersStaphorst is op 14 april bevrijd. Een dag om nooit te vergeten. Om ook de schoolkinderen uit de gemeente Staphorst hierbij te betrokken is 14 april een speciale bijeenkomst met alle schoolkinderen en geïnteresseerden op het marktplein in Staphorst.

Het programma:

• Onthulling van de lappendeken van Patchwork for peace.
  • Opening door de projectgroep en welkomstwoord door de burgemeester
  • Liesbeth van Binsbergen leest voor uit door haar en Roelie Koobs samengestelde boek 75 jaar Vrijheid Staphorst
  • Basisschoolleerlingen overhandigen het eerste exemplaar van het boek 75 jaar vrijheid aan de burgemeester
  • Basisschoolleerlingen dragen een gedicht voor en presenteren het door hen gemaakte boek en illustratie over 75 jaar vrijheid.
  • Afsluiting

Oorlog en bevrijding in Staphorst, boek over hoe het was

Liesbeth van Binsbergen en Roelie Koobs hebben een historisch boekwerkje samengesteld waarin de kinderen meegenomen worden in de tijd van de oorlog. De verhalen nodigen uit tot een verder gesprek en passen goed bij het thema en de geschiedenislessen. Dit boek wordt de eerste in een serie cultuurprojecten. Deze serie haakt aan bij de Canon van Staphorst, IJhorst en Rouveen.

Boek en Illustratie 75 jaar Vrijheid

Dit jaar is het het tiende jaar dat het traject Boek en Illustratie van start is gegaan. Boek en Illustratie is een beproefde lessenserie in de gemeente Staphorst waar al veel Staphorster kinderen aan mee hebben gewerkt het afgelopen decennium. Dit jaar staat het boek en de illustratie in het teken van 75 Jaar Vrijheid. Onder begeleiding van beeldend kunstenares Annet van de Kamp en schrijfster Liesbeth van Binsbergen maken de kinderen weer mooie boekwerken en een poster met tekeningen.

Locatie: Bij de vlag op het Marktplein in Staphorst
Startdatum van het evenement 14-04-2020