Sluit venster x

Vanwege het coronavirus zijn de publieksbalies in het gemeentehuis tot en met 6 april gesloten.

Alleen op afspraak geopend

Voor dringende gevallen en voor het inzien van stukken kunt u telefonisch een afspraak maken: (0522) 46 74 00, op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur (op vrijdag tot 16.00 uur). Wanneer u ons belt, krijgt u een telefonisch keuzemenu.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Afgelast: Dia-avond over oorlog en vrede

Home > Inwoners > Activiteitenkalender > Afgelast: Dia-avond over oorlog en vrede

Afgelast: Dia-avond over oorlog en vrede

RSS

Op 2 april gaat de heer Stegeman een dia-avond houden over oorlog en vrede. Hij verzamelt al jaren allemaal foto’s en dia’s en heeft inmiddels een indrukwekkende collectie afbeeldingen over de oorlog. Er zit zelfs een stukje film bij. De dia-avond start bij de mobilisatie in augustus 1939 en eindigt eind augustus 1945 bij de ereboog in Rouveen.

Persoonlijke verhalen

De heer Stegeman maakte als kind in Rouveen zelf de oorlog mee en heeft sindsdien ook veel verhalen van anderen verzameld. Als hij de dia’s vertoont, zal hij deze zelf toelichten aan de hand van feiten, weetjes en persoonlijke verhalen over de oorlog en de bevrijding in Rouveen en omstreken.

Vooraf aanmelden

De heer Stegeman belooft een avondvullend programma met “een plaatje en een praatje”. De entree is € 5,- (inclusief twee koppen koffie of thee). Als u de avond wilt bijwonen, dan wel graag vooral aanmelden bij d‘Olde Skoele op telefoonnummer (0522) 46 34 12 of info@depatrijscatering.nl.

Ereboog tijdens bevrijdag 1945 in Rouveen
Ereboog bevrijding Rouveen. Bron: fotoarchief G. Stegeman

Locatie: d’Olde Skoele, Oude Rijksweg 427, Rouveen
Startdatum van het evenement 02-04-2020
Starttijd: 20:00
Eindtijd: 22:00

Wysiwyg

delen op sociale media