Niet schrijven over corona, dat gebeurt al volop. Wel aandacht voor de economische gevolgen. De laatste maanden zijn we daar als college ook op vele fronten druk mee bezig. Die acties zijn niet altijd zichtbaar en dat merkte ik ook tijdens overleggen met getroffen ondernemers. We hebben daar uitvoerig over gesproken.

Op hoofdlijnen zien we dat het met veel ondernemers, ondanks de coronamaatregelen, goed gaat. Maar daar heeft een getroffen ondernemer niet zoveel aan. Er zijn grote zorgen voor een aantal winkels, horecavoorzieningen en zelfstandigen die buiten de steunpakketten vallen. Dan teer je in op zorgvuldig opgebouwd vermogen voor nu en later, of je schulden lopen op. Het komt voor dat nieuwe collecties en investeringen onder druk staan. Dat is vaak niet zichtbaar, je loopt er niet mee te koop en dat maakt het heel lastig voor de groep die het zwaarst is getroffen.

Recent is er verruiming van de maatregelen, dat kan en moet weer lucht geven aan deze bedrijven. Ik weet dat ze daar, ondanks meerdere tegenslagen, volop mee bezig zijn. Maar ze kunnen het niet alleen, het kan niet zonder uw hulp. Daarom mijn oproep aan u; stop met de gewenning van het online inkopen doen en kijk eerst naar het aanbod in onze eigen gemeente. Want het zal je zaak maar zijn. Dit is onze zaak, koop lokaal, steun onze winkeliers en ondernemers!

Wethouder Lucas Mulder