Een begraafplaats moet overledenen een waardige laatste rustplaats bieden. De gemeente Staphorst vindt het daarom belangrijk dat de begraafplaats netjes en goed is ingericht. De begraafplaats in Staphorst is toe aan groot onderhoud.

De werkzaamheden staan gepland voor de periode van 30 oktober tot 16 december 2023 en vinden vooral plaats aan de zuidoostelijke kant van de begraafplaats. De aannemer doet zijn uiterste best respectvol te werken en de overlast zo veel mogelijk te beperken. Enige overlast is waarschijnlijk niet te voorkomen. Waar de aannemer aan het werk is, wordt het pad afgezet. Dat is voor de veiligheid van de bezoekers.

Bomen, hagen, struiken en planten

Er komen nieuwe hagen en bomen. Sommige bomen worden vervangen. Waar het kan komen er extra bomen. Ook de rozen moeten vervangen worden. Daarvoor in de plaats komen vaste planten. Met verschillende hagen, bomen, struiken en vaste planten ziet de begraafplaats er straks weer mooi en netjes uit.

Plek voor te vroeg geboren kinderen

Op de begraafplaats komt een speciale plek voor het begraven en herdenken van ‘immature’ kinderen. Dit zijn kinderen die te vroeg zijn geboren, namelijk vóór de 24e week van de zwangerschap. Zo’n plek was er in de gemeente Staphorst nog niet.

Vragen en informatie

Hebt u vragen over de uitvoering van dit groot onderhoud? Neem dan contact op met Mark Wiebenga via telefoonnummer (0522) 46 74 00.

Meer informatie over dit project