Sinds 19 mei heeft de gemeente Staphorst een nieuw college van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad heeft op die dag drie wethouders benoemd die de komende vier jaar het dagelijks bestuur van de gemeente vormen. Een mooi moment en ik ben dankbaar dat ik me als wethouder mag blijven inzetten voor onze lokale samenleving.

We gaan werken aan de opgaven van onze gemeente. En die zijn niet niks. Er is een groeiende groep inwoners die zorg nodig hebben. We zien dat er financiƫle problemen ontstaan bij inwoners door de stijging van prijzen. Er moeten meer woningen komen, omdat veel mensen geen woning kunnen vinden. De bronnen waar we onze energie vandaan halen zijn aan het veranderen; we gaan meer energie uit zon, wind en groen gas gebruiken. Door de verandering van het klimaat komen meer heftige regenbuien en langdurige droogte voor, waardoor we maatregelen moeten nemen.

Dit zijn slechts een paar opgaven waar we de komende jaren aan gaan werken. Het laat zien dat op veel terreinen het nodige gedaan moet worden in onze samenleving. En hoewel we toch echt inzetten op het verminderen van ons gasverbruik, willen we op veel zaken toch echt gas geven.

Wethouder Alwin Mussche