• Opleidingsniveau: HBO
 • Dienstverband: tijdelijk met uitzicht op vast
 • Uren per week: 36
 • Maandsalaris: gebaseerd op jouw kennis en ervaring
 • Plaatsingsdatum: 18 oktober 2023

De Omgevingswet vraagt het nodige en daarnaast heeft ons college stevige ambities op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. Denk daarbij aan de woningbouwopgave, de ontwikkeling van bedrijventerreinen, aanpassing van infrastructuur en het faciliteren van ontwikkelingen op toeristisch gebied. Vanwege deze uitbreiding en ambitie zijn wij op zoek naar een ervaren Beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling. Is RO jouw vakgebied en hou je van aanpakken, korte lijnen, overzicht bewaren en prioriteiten stellen? Lees dan snel verder.

Wat ga je doen?

Jij bent het aanspreekpunt voor initiatiefnemers en betrokkenen. Je luister naar de wensen, denkt met hen mee en geeft advies. Je brengt de plannen in bij de Omgevingskamer en tot slot bij het bestuur. Je bent geen radertje in het grote geheel, maar je krijgt complete cases onder je hoede. Op deze manier werken we onder andere aan de plannen voor een dienstencentrum met woningen in Staphorst en aan dorpspark/evenementenweide in Rouveen.

Voor inhoudelijke hulp verwijs je de initiatiefnemer door naar een externe professional. Deze zorgt er met de initiatiefnemer voor dat het plan zó goed in elkaar zit, dat de uiteindelijke aanvraag in no-time is afgehandeld. We hebben hiervoor het proces EPOS ingericht. Dat staat voor Efficiënte Procesinrichting Omgevingsrecht Staphorst. Neem maar eens een kijkje op de website EPOS.

Ondertussen ben je voor collega’s ook de vakinhoudelijke expert en lever je op verzoek input voor projecten.

Waar kom je te werken?

Onze afdeling Fysieke Leefomgeving is actief op alle terreinen van het fysieke domein. Binnen de teams Omgevingsbeleid (waar jij deel uit van gaat maken), Openbare ruimte en Vergunningen, veiligheid, toezicht & handhaving, werken wij voor en samen met inwoners en ondernemers aan een optimale leefomgeving. We luisteren naar wensen en belangen van de inwoners en bedrijven en wegen deze af binnen onze kaders. Daarbij hanteren we het uitgangspunt: Ja, mits...

Op deze afdeling bieden we jou alle mogelijkheden om je eigen ontwikkeling in te zetten voor de ontwikkeling van Staphorst. Onze teams kenmerken zich door een informele werksfeer, korte lijnen, eigen initiatief en compacte teams.

Waar staat Staphorst voor?

Gemeente Staphorst is uniek, met een eigen karakter. Bijna iedereen kent ons wel en heeft daar een beeld bij. Veelal gebaseerd op haar oorsprong, cultuurhistorie en erfgoed. Daar hechten wij zeker waarde aan. Maar Staphorst is meer: het ondernemerschap, de bedrijvigheid, een compleet voorzieningenniveau en de verrassend mooie natuur zijn ook belangrijke kenmerken. Met ruim 17.000 inwoners, waarvan een derde jonger dan 20 jaar, zijn wij een jonge en dynamische gemeente.

Als gemeentelijke organisatie maken we gebruik van de kracht van die dynamische samenleving. We bewegen flexibel mee en zijn een overheid die, veel meer dan voorschrijvend en controlerend, de voorwaarden wil scheppen voor inwoners en ondernemers. We werken in het hier en nu met onze blik steeds gericht op de toekomst.

Wat vragen wij?

 • Minimaal HBO met uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van ruimtelijke ordening.
 • Kennis en ervaring op het gebied van projectmatig werken.
 • Enkele jaren relevante werkervaring binnen een gemeentelijke overheid.

Wat bieden wij?

Bij een fulltime dienstverband en mede op basis van de CAO gemeenten:

 • Een salaris dat gebaseerd is op jouw kennis en ervaring.
 • Daar bovenop ontvang je ruim 17% van je bruto salaris als persoonlijk budget dat je in kunt zetten voor uitruil reiskosten woon-werkverkeer, het aanschaffen van een fiets of kopen van extra verlof.
 • 194,4 uur verlof en de optie tot bijkopen van verlof tot maximaal 187 uur. In totaal kun je zo de mogelijkheid creëren tot ruim 10 weken verlof per jaar.
 • Een jaarlijks budget voor je persoonlijke gezondheid van € 125,- netto.
 • Tegemoetkoming in de kosten van je zorgverzekering, € 168,- per jaar bruto.
 • En ... jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling vinden we belangrijk, in aandacht èn actie.

Onze werksfeer kenmerkt zich door collegialiteit, respect en saamhorigheid. We zijn trots op ons werk!

Hoe komen we met jou in contact?

Maak je interesse kenbaar en stuur je cv en korte motivatie naar: vacatures@staphorst.nl. Wil je eerst graag meer weten over onze organisatie of de vacature? Neem dan contact op met Natasja Versteegh, beleidsmedewerker RO/teamcoördinator, via 06 – 36 27 34 08.

Mocht deze vacature in bepaalde opzichten niet aansluiten bij jouw wensen en mogelijkheden en ben je ervan overtuigd dat je wel een goede kandidaat bent? Dan nodigen wij je uit om wel te solliciteren en jouw aandachtspunten daarbij kenbaar te maken.