Ruimtecoach

Ruimtecoach

De gemeente heeft een aantal medewerkers opgeleid met kennis van zaken die u helpen een zo goed mogelijk bouwplan te maken en proces te voeren. Zij worden ‘ruimtecoaches’ genoemd. De ruimtecoach informeert u over waar informatie te vinden is over bijvoorbeeld de onderzoeken die uitgevoerd moeten worden, met welke (wettelijke) regels u rekening moet houden en op welke wijze u de stukken moet aanleveren bij de gemeente.

De ruimtecoach gaat de plannen niet voor u maken en geeft geen zwaarwegende inschatting over de haalbaarheid van plannen. Hij wijst u alleen de weg. Onder EPOS is het namelijk de bedoeling dat u zelf de regie pakt. U wilt ten slotte graag iets realiseren wat nog niet voorzien is.

Het gesprek met de ruimtecoach vindt in principe plaats aan uw ‘keukentafel’ en bij voorkeur samen met uw professional. U kunt zelf een afspraak maken via deze website of door de balie Fysieke Leefomgeving te bellen op (0522) 467 467. Het is ook mogelijk het gesprek te voeren op het gemeentehuis. Een bezoek van de ruimtecoach kost u geen geld.

Waarom doet de gemeente dit? Omdat de praktijk heeft uitgewezen dat wanneer u goed geïnformeerd bent, u veel betere plannen gaat maken. De gemeente heeft dan minder werk bij de beoordeling. En minder werk kost minder geld. En dat geld wat de gemeente niet nodig heeft, brengt ze ook niet in rekening in de vorm van leges aan u. Dus het wordt ook goedkoper voor u.

Afspraak maken

Contactgegevens

Gemeente Staphorst
balie Omgevingsplein
Binnenweg 26
7951 DE Staphorst

T (0522) 46 74 67
E omgevingsplein@staphorst.nl