Informatiehuis Duurzaamheid

Informatiehuis Duurzaamheid

Het is inmiddels duidelijk dat als we op dezelfde weg doorgaan als we de afgelopen decennia hebben gedaan, dit desastreuze gevolgen heeft voor het klimaat en daarmee voor onze aarde. De toekomst van volgende generaties zetten we daarmee op het spel. In 2016 hebben wereldleiders in Parijs een historisch akkoord gesloten over duurzaamheid. Dit is historisch omdat zo veel landen in de wereld gezamenlijk vergaande maatregelen hebben afgesproken om klimaatverandering te beteugelen. De verwachting is dat op Europees niveau deze transitie nog sterker zal worden, nu de Verenigde Staten van Amerika zich hebben teruggetrokken uit het akkoord.

Dit moet natuurlijk doorwerken op alle niveaus, ook die van de gemeente. Onze gemeenteraad heeft het als doel gesteld om te zorgen dat Staphorst in 2050 volledig energieneutraal is. Dat houdt in dat we in 2050 binnen onze gemeentegrenzen net zoveel duurzame energie opwekken als dat we verbruiken. Er is flink wat voor nodig om deze ambitie te halen. Niet alleen moet er veel meer hernieuwbare energie opgewekt worden, maar ook moet er stevig ingezet worden op energiebesparing. Onze omgevingsvisie ‘Staphorst voor elkaar!’ gaat daar verder op in.

Verder treft u in dit informatiehuis veel informatie aan over duurzaamheid. Deze informatie kunt u bijvoorbeeld gebruiken als u plannen heeft om te bouwen of te verbouwen of een nieuw bedrijf te beginnen. De kamer ‘wetten’ bevat verder een aanbod van landelijke websites die u verder kunnen helpen met uw plannen op het gebied van duurzaamheid.

In dit informatiehuis vindt u de volgende kamers:

Informatie over verduurzaming van uw woning
Lokaal en regionaal beleid
Informatie over verduurzaming van uw bedrijf
Wetten
Initiatief voor opwek of opslag van energie
Onderzoeksbureaus


Pagina bijgewerkt op 20 april 2021.
 

Koppelbox

Contactgegevens:

Gemeente Staphorst
Balie Omgevingsplein

Binnenweg 26
7951 DE Staphorst

Postbus 2
7950 AA Staphorst

T: (0522) 467 467
E: omgevingsplein@staphorst.nl