Wat doet het CWO?

Home > Centrum Werk en Ondersteuning > Het CWO > Wat doet het CWO?

Wat doet het CWO?

Het CWO is sinds 1 januari 2015 actief en het belangrijkste doel is om mensen te helpen zaken zelf op te lossen. Daarbij kunnen de mensen ondersteuning krijgen om zelf in actie te komen en dingen binnen hun eigen netwerk te regelen. Mensen kunnen vaak meer dan ze zelf denken en hebben soms een duwtje in de goede richting nodig. Die ondersteuning kan via het CWO georganiseerd worden. Zo zorgen we er met zijn allen voor dat zorg en ondersteuning beschikbaar blijven voor iedereen die dat ook echt nodig heeft.

Als u vragen heeft over een bepaald onderwerp of ergens moeite of problemen mee heeft, dan kunnen de medewerkers van het CWO u ondersteunen. Zij zorgen dat u snel duidelijkheid krijgt over uw situatie. Ook kunnen zij u doorverwijzen naar een organisatie die meer weet van uw vraag of probleem. De medewerkers van het CWO werken dicht bij u in de buurt en kunnen u ook coachen als u dat nodig heeft of prettig vindt.

De komst van het CWO betekent niet dat het CJG Staphorst verdwijnt. Dat blijft het loket voor al uw vragen over opvoeden en opgroeien. Het CWO en CJG werken nauw samen om alle inwoners van Staphorst zo goed mogelijk te ondersteunen.