Tijdens de najaarsbijeenkomst voor de leden van de K80 op 30 november 2022 is het Dagelijks Bestuur van de K80 benoemd. Het tijdelijk bestuur maakt vanaf deze dag plaats voor het vast dagelijks bestuur met acht bestuursleden.

De verkiezing van een nieuw, vast Dagelijks Bestuur voor de komende 4 jaar is in het voorjaar 2022 uitgeschreven, waarbij elke deelnemende gemeente de gelegenheid heeft gekregen om een kandidaat voor te stellen. In de selectie is gelet op spreiding over het land, man-vrouw verhouding, een goede mix van nieuwe bestuursleden en betrokkenen van het eerste uur, en natuurlijk op persoonlijke motivatie. Op 30 november is het nieuwe Dagelijks Bestuur officieel benoemd door het Algemeen Bestuur.

Nieuw Dagelijks Bestuur

Het benoemde Dagelijks Bestuur bestaat uit 8 leden:

  • De heer Bob Vostermans, gemeente Beesel (voorzitter)
  • Mevrouw Marleen Sanderse, burgemeester van de gemeente Hattem.
  • Mevrouw Carla Dieteren, wethouder van de gemeente Nederweert.
  • De heer Fred van Trigt, burgemeester van de gemeente Zoeterwoude.
  • De heer Evert Weys, burgemeester van de gemeente Hilvarenbeek.
  • Mevrouw Ester Weststeijn, burgemeester van de gemeente Rozendaal.
  • De heer Jan ten Kate, burgemeester van de gemeente Staphorst
  • De heer Klaas Agricola, burgemeester van de gemeente Dantumadiel

“We rekenen ons als netwerk gelukkig met zoveel betrokken bestuurders én kandidaten”, aldus voorzitter K80 Bob Vostermans. “Als K80 bouwen we stap voor stap aan het netwerk voor kleinere en krachtige gemeenten. De benoeming van een nieuw Dagelijks Bestuur voor de komende 4 jaar is een goede stap. Alleen samen kunnen we een klein en krachtig netwerk zijn.”

Over de K80

De K80 is een platform en netwerkorganisatie voor kleine gemeenten in Nederland: dorpen, wijken en steden. Het perspectief vanuit kleine gemeenten is uniek. Vanuit nabijheid, wendbaarheid, onmisbaarheid, samenwerking en partnerschap werken wij voor de belangen van meer dan 1,1 miljoen inwoners. Op basis van gedeelde ambities, thema’s en uitdagingen werken deze gemeenten samen vanuit eigen kracht. De grootte van onze gemeenten varieert van 936 inwoners tot 25.000. Niet het inwoneraantal is overigens wat ons bindt, maar vooral ons gezamenlijk DNA: klein en krachtig. De K80 kent op dit moment circa 60 leden.

Groepsfoto dagelijks bestuur K80
Het Dagelijks Bestuur K80. Marleen Sanderse, burgemeester gemeente Hattem, ontbreekt op de foto.