Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling

Home > Bestuur > Vacatures - Werken bij gemeente Staphorst > Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling

Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling

RSS

Ben jij innovatief, vernieuwend en durf je de systeemwereld los te laten? Dan zoeken wij jou om samen met ons voorop te lopen richting de Omgevingswet. De gemeente Staphorst is genomineerd voor de “Aan de Slag Trofee”. Dit vanwege de integrale Omgevingsvisie en nieuwe werkwijze: EPOS. EPOS staat voor Efficiënte Procesinrichting Omgevingsrecht Staphorst. Het proces staat en wordt in samenwerking met burgers en professionals doorontwikkeld. Help jij mee om, aan de hand van concrete plannen vanuit de Staphorster samenleving, de nieuwe rol van de overheid vorm te geven?

Functie informatie

Je begeleidt ruimtelijke plannen volgens EPOS. Voor nieuwe initiatieven ben je als ruimtecoach het eerste aanspreekpunt voor burgers en professionals. Je kijkt verder dan je eigen vakgebied, luistert goed naar de wensen van initiatiefnemer en coacht partijen aan de keukentafel. Zonder te oordelen benoem je alle aandachtspunten voor het initiatief. Het verzoek begeleid je naar de Omgevingskamer, waarbij je inschat welke disciplines aanwezig moeten zijn. Het integrale advies stel je op en leg je voor aan het college van B&W.

Daarnaast adviseer je management, college en raad op de ruimtelijke vraagstukken. Je bewaakt en begeleidt juridische procedures met betrekking tot ruimtelijke plannen en vertegenwoordigt de gemeente in (rechts)zittingen. Als onderdeel van het team RO ben je verantwoordelijk voor het ruimtelijk beleid. Vanuit de recent vastgestelde Omgevingsvisie, het nieuwe coalitieakkoord en de veranderende rol van de overheid bepaal je in gezamenlijkheid of het beleid heroverwogen moeten worden.

Sollicitatieprocedure

De werving en voorselectie vindt plaats via JS consultancy. Op hun website vind je meer informatie over de vacature en de sollicitatieprocedure.

Wysiwyg

delen op sociale media

Contact

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl

Postbus 2
7950 AA Staphorst

Openingstijden

Gemeentehuis:
Binnenweg 26
7951 DE Staphorst

Gemeentewerf:
Gemeenteweg 36
7951 CN Staphorst