Beleidsadviseur Sociaal Domein (32 - 36 uur)

Home > Bestuur > Vacatures - Werken bij gemeente Staphorst > Beleidsadviseur Sociaal Domein (32 - 36 uur)

Beleidsadviseur Sociaal Domein (32 - 36 uur)

RSS

Wil jij ook een bijdrage leveren aan een nieuwe balans tussen de kracht van mensen en de kracht van systemen, regels en procedures? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren!

Kom jij ons team versterken als beleidsadviseur Sociaal Domein? (32 - 36 uur)

Wat ga je doen?

Je werkt aan de maatschappelijke opgaven in het sociaal domein van Staphorst. Ook draag je bij aan de daadwerkelijke transformatie in het sociaal domein. Omdat we twee beleidsadviseurs zoeken kun je kiezen voor welke aandachtsgebieden je gaat. Wil je beleid ontwikkelen voor (volks)gezondheid, sport, cultuur, beschermd wonen en/of maatschappelijke opvang?

Jouw advies is belangrijk, zowel voor de uitvoering, als voor het bestuur en management. Je beantwoordt raadsvragen, ondersteunt de wethouder in bestuurlijke overleggen en levert input voor de Planning & Control-cyclus. In projecten ben je ook uitvoerend. Interessante ontwikkelingen? Je onderzoekt meteen of ze waardevol zijn voor de gemeente Staphorst.

Het is voor jou vanzelfsprekend dat je goed beleid alleen kunt ontwikkelen wanneer je dit samen doet met onze partners in het maatschappelijk veld en ook ons eigen uitvoeringsteam hierbij betrekt. Je zorgt er voor dat jouw beleid samenhang vertoont met de andere beleidsontwikkelingen binnen de gemeente. Daarvoor werk je nauw samen met andere beleidsadviseurs. En staan jouw ogen en oren altijd open voor wat er speelt in de lokale gemeenschap en op jouw vakgebied.

Waar staat Staphorst voor?

Gemeente Staphorst is uniek, met een eigen karakter. Bijna iedereen kent Staphorst en heeft daar een beeld bij. Veelal gebaseerd op haar oorsprong, cultuurhistorie en erfgoed. Daar hechten wij waarde aan. Maar Staphorst is meer: het ondernemerschap, de bedrijvigheid, een compleet voorzieningenniveau en de verrassend mooie natuur zijn ook belangrijke kenmerken. Met ruim 17.000 inwoners, waarvan een derde jonger dan 20 jaar, zijn wij een jonge en dynamische gemeente.

Als gemeentelijke organisatie maken we gebruik van de kracht van die dynamische samenleving. We bewegen flexibel mee en zijn een overheid die, veel meer dan voorschrijvend en controlerend, de voorwaarden wil scheppen voor inwoners en ondernemers. We werken in het hier en nu met onze blik steeds gericht op de toekomst. Inwoners die zich goed voelen en maximale regie hebben over hun leven, dát is waar we voor gaan. Daar hoort een eigentijdse invulling van het Sociaal Domein bij.

En de afdeling waar jij komt te werken?

Je komt te werken op de afdeling samenleving. Deze afdeling bestaat uit een team Uitvoering, die verantwoordelijk is voor de toegang tot de gemeentelijke voorzieningen in het sociaal domein, en een team Beleid. Met de gehele afdeling zetten we ons in voor de missie: Iedereen in Staphorst doet mee en draagt zijn steentje bij, naar eigen kunnen. Daar helpen we elkaar bij.

Het sociaal domein is volop in ontwikkeling. Er wordt toegewerkt naar een overheid die ondersteuning biedt waar dat nodig is. En dat kan voor iedere inwoner anders zijn, want het zelf-oplossend vermogen van iedere inwoner en zijn omgeving is verschillend. Dit vraagt van de gemeente een initiërende en faciliterende rol. De twee beleidsadviseurs sociaal domein, die wij zoeken zijn hier belangrijke spelers in.

Wat heb je écht nodig om deze baan goed te kunnen doen?

 • Je beschikt tenminste over HBO werk- en denkniveau.
 • Als teamspeler ben je samenwerkingsgericht en in staat met anderen resultaten te boeken.
 • Je bent proactief met een no-nonsense-mentaliteit en sterk gericht op het resultaat.
 • Je begrijpt en onderschrijft de ‘stip op de horizon’ en kunt deze vertalen naar tactisch en operationeel niveau.
 • Je bent alert op het herkennen van maatschappelijke ontwikkelingen. Je maakt je meerwaarde waar door ‘van buiten naar binnen’ te werken en je maatschappelijk netwerk te verleiden om effectief bij te dragen aan maatschappelijke vraagstukken.
 • Je bent aantoonbaar in staat om in een nieuw en veranderend krachtenveld de belangen van de gemeente en haar inwoners te behartigen.

Wat maakt dat deze baan jóuw baan mag worden?

 • Ons team is een enthousiast team dat volop in ontwikkeling is. Onze werksfeer kenmerkt zich door collegialiteit, respect en saamhorigheid. We zijn trots op ons werk!
 • Wij betalen je wat je waard bent: deze functie kent een maximumsalaris van € 4.671 bruto per maand. Jouw inschaling gebeurt aan de hand van je opleiding en ervaring voor zover deze relevant is voor de functie.
 • De CAO Gemeenten kent naast een passende beloning ook vele extra’s zoals een vrij te besteden individueel keuzebudget van ruim 17%; een budget voor je persoonlijke gezondheid; een tegemoetkoming voor je zorgverzekering en betaald ouderschapsverlof.
 • En niet onbelangrijk, onze opleidingsmogelijkheden: jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling heeft jouw én onze aandacht.
 • We stimuleren ook een goede balans werk/privé: we kennen flexibele werktijden, thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.
 • Het betreft eerst een arbeidsovereenkomst van een jaar, met uitzicht op een ­overeen­komst voor onbepaalde tijd.

Hoe komen we met jou in contact?

We houden in Staphorst niet van lange procedures. Mail je cv en een bondige motivatie waarom we juist met jou verder zouden moeten naar: vacatures@staphorst.nl. Wil je meer informatie, dat kan, neem dan contact op met Hannie Burcksen, afdelingsmanager Samenleving, telefoonnummer (0522) 46 75 60. Bij de selectie maken wij gebruik van een persoonlijkheidstest. We kijken verder dan je werkervaring: het gaat ons erom wie jij bent en wat je meebrengt.

Zien we jou binnenkort in Staphorst?

Wij willen heel graag met jou in gesprek over deze functie. Of ben jij niet onze nieuwe Beleidsadviseur Sociaal Domein, maar ken je iemand die daar juist geknipt voor is, geef deze tip door!

Wysiwyg

delen op sociale media

Gemeente Staphorst

Openingstijden en contactgegevens

T. (0522) 46 74 00
E. gemeente@staphorst.nl

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend:

Afspraak maken