Wat? Hoe?

Home > Bestuur > Column burgemeester > Wat? Hoe?

Wat? Hoe?

RSS

Vragen. Wat een vragen zijn er. Nu vraag ik aandacht voor vragen die ik veel hoor over het werken en de rol van de gemeente. Wat doet de gemeente? Hoe werkt het college? Wat doet de gemeenteraad? Hoe verloopt het besluitvormingsproces? Welke afdelingen zijn er? Hoeveel medewerkers werken in het gemeentehuis? enz.

Enkele weken geleden nodigden we een grote groep inwoners uit om te gast te zijn van de raad en het college. Een zaal vol mensen, de jongste 2 jaar en de oudste ver in de 80, kwam kennismaken en zij kregen een rondleiding door het gemeentehuis. De gidsen waren raadsleden, wethouders en medewerkers. Na afloop was er groot enthousiasme.

Opnieuw ontvangen een willekeurige groep inwoners – 750 in getal – een persoonlijke uitnodiging om te komen. Maar de uitnodiging geldt voor iedere inwoner, dus ook voor elke lezer van deze column. Bent u nieuwsgierig naar wat en hoe de gemeente werkt? Van harte welkom!

Ik zie u graag op maandagavond 27 november in het gemeentehuis.
 In verband met de voorbereidingen voor deze avond, willen we graag weten of u komt en met hoeveel personen. Wilt u ons dit uiterlijk 22 november laten weten via e-mailadres welkom@staphorst.nl of telefonisch via (0522) 467 400.