PS

PS

RSS

Zo leerde je dat vroeger op school: onderaan een brief – als je iets vergeten was – dan plaatste je een postscriptum, een PS. Maar dat is niet waar ik op doel met de titel van deze column. Waar ik op doel zijn de verkiezingen die op 20 maart plaatsvinden, de verkiezingen voor PS: Provinciale Staten, en het Waterschap. Als je ouder bent dan 18 kun je gebruik maken van het democratische recht om je stem uit te brengen en ik nodig u en jou van harte uit om van dat recht gebruik te maken.

Verkiezingen voor de Provinciale Staten – de ‘gemeenteraad’ van de provincie Overijssel – zijn belangrijk. Hier en daar hoor ik gemopper op de overheid. Vooral als ik de berichten verneem uit bijvoorbeeld Frankrijk, de zogenaamde gele hesjes. Onvrede, boosheid en veel meer. Volgens mij heeft de inwoner van de gemeente Staphorst, daarmee ook inwoners van Overijssel, de gelegenheid om de provinciale overheid te kiezen die het beste past. Kies de provinciale overheid die u wilt.

Datzelfde geldt voor het waterschap, de organisatie die onze waterhuishouding op orde houdt. Wat doen die organisaties? Zijn ze belangrijk? Ja, zeker, maar daarover kunt u de komende tijd vast meer horen of lezen. Wat betreft de Provinciale Staten is er informatie te halen én een debat te voeren met de kandidaat-statenleden op 14 maart vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis. De gemeente en de Jongerenraad organiseren dit gezamenlijk.

Mijn oproep aan u is: gebruik uw stem!

  • PS: Kom naar de debatavond in het gemeentehuis op 14 maart.
  • PPS: Wel gaan stemmen, op 20 maart!

Contact

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl

Postbus 2
7950 AA Staphorst

Openingstijden

Gemeentehuis:
Binnenweg 26
7951 DE Staphorst

Gemeentewerf:
Gemeenteweg 36
7951 CN Staphorst