Over verkiezingen en de Escaperoom

Home > Bestuur > Column burgemeester > Over verkiezingen en de Escaperoom

Over verkiezingen en de Escaperoom

RSS

Op 20 maart mogen we weer naar de stembus en ik verwacht dat de opkomst in Staphorst hoog is. Maakt u vooral een keus en bepaal wie het bestuur van onze provincie gaan vormen en hoe het bestuur van het waterschap eruit gaat zien.

Vorige week waren in het gemeentehuis twee bijeenkomsten voor de leden van de stembureaus in Staphorst. Een groep van ongeveer 80 mensen. Tijdens deze bijeenkomsten kregen zij een instructie over de gang van zaken op 20 maart. Wat kunnen wij dankbaar zijn voor onze democratie. Voor hoe deze wordt vormgegeven en voor hoe zorgvuldig en integer de verkiezingen worden voorbereid. Laten we hier zuinig op zijn!

Vorige week opende een groep Overijsselse burgemeesters op uitnodiging van de Commissaris van de Koning de Escaperoom in de Oude Statenzaal in Zwolle. Twee teams van burgemeesters (verdeeld in team West-Overijssel, waar ik deel van uitmaakte, en team Oost-Overijssel)  aangevuld met journalisten, moesten de sleutel vinden om de zaal weer te kunnen verlaten. Een interactief spel om de verkiezingen onder de aandacht te brengen. In de komende jaren zullen veel leerlingen deze Escaperoom bezoeken en op deze manier kennismaken met de provinciale politiek. Een nuttige zaak!

(Waaraan ik nog wel even toe wil voegen dat de burgemeesters uit West-Overijssel hebben gewonnen.)

Contact

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl

Postbus 2
7950 AA Staphorst

Openingstijden

Gemeentehuis:
Binnenweg 26
7951 DE Staphorst

Gemeentewerf:
Gemeenteweg 36
7951 CN Staphorst