Laat het verleden leven

Home > Bestuur > Column burgemeester > Laat het verleden leven

Laat het verleden leven

RSS

Het is een periode van gedenken, herdenken, danken en bedanken. Mijn agenda wordt gevuld met herdenkingen op oorlogsgraven, bij plekken waar bijzondere en aangrijpende dingen gebeurden. Het herdenken gebeurt veelal met kinderen van onze scholen. Bijzonder! Steeds meer jonge mensen geven op deze manier de vrijheid door, zijn betrokken bij wat is gebeurd.

Vaders, moeders, opa’s, oma’s, opvoeders en ouderen: vertel de verhalen ‘wat er is geschied’, laat het verleden leven. Ik ben ervan overtuigd dat wil je nu begrijpen, je kennis moet hebben van het verleden. Het hoeven niet altijd de grote verhalen te zijn, maar gewoon hoe het vroeger ging, wat gebeurde er in de omgeving en familie.

Laat in al onze herinneringen dankbaarheid de boventoon voeren. Er is (veelal) geen reden tot klagen. Dankbaarheid voor werk, gezondheid, vrijheid, saamhorigheid en nog veel meer. En mocht het anders zijn, is er pijn en verdriet – ook dat komt in het leven voor – laten we dan als mensen om elkaar staan, troost bieden en steun.

Graag ontmoet ik de inwoners van Staphorst bij de aubades, de herdenking op 4 mei en alle activiteiten die door vrijwilligers worden georganiseerd, dit is de ‘kracht van Staphorst’.

En kent u een vrijwilliger die zich bijzonder inzet voor de samenleving? Geef dit door bij de gemeente voor de aanvraag van een Koninklijke onderscheiding in 2020.

Contact

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl

Postbus 2
7950 AA Staphorst

Openingstijden

Gemeentehuis:
Binnenweg 26
7951 DE Staphorst

Gemeentewerf:
Gemeenteweg 36
7951 CN Staphorst