IkPas

IkPas

RSS

Tijdens de nieuwjaarsreceptie heb ik ruim 200 ambassadeurs ‘aangesteld’ om met elkaar de strijd aan te gaan tegen de gevaren van drugs en het gebruik van genotsmiddelen. Op vele inwoners van de gemeente – eigenlijk op álle inwoners! – heb ik een appèl gedaan: doe mee! Maak dit thema bespreekbaar.

Tijdens één van de reguliere overleggen die ik met de politie heb, vernam ik onlangs dat er opnieuw een 15-jarige jongere naar het ziekenhuis is gebracht vanwege de gevolgen van het drinken van teveel alcohol. De term ‘coma-zuiper’ is natuurlijk niet nieuw onder jongeren. Het teveel gebruiken van alcohol is een toenemend probleem. Bij jongeren en ouderen is bewust omgaan met alcohol óók een thema dat in onze gemeente besproken kan worden.

Om meer aandacht te besteden aan alcohol en het gebruik hiervan is ook dit jaar weer de actie IkPas. Een ieder die meedoet zet vanaf 6 maart zijn of haar alcoholgebruik op ‘pauze’: 40 dagen lang. In en rond het gemeentehuis zijn een groep ambassadeurs en ik ben één van die ambassadeurs. Ik roep u ook op om mee te doen. Doe mee met de actie IkPas, geef u op via www.ikpas.nl/staphorst, draag het blauwe bandje en vooral: ga met elkaar in gesprek over het gebruik van alcohol en drugs.
Het maakt meer kapot dan u lief is.

Contact

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl

Postbus 2
7950 AA Staphorst

Openingstijden

Gemeentehuis:
Binnenweg 26
7951 DE Staphorst

Gemeentewerf:
Gemeenteweg 36
7951 CN Staphorst