Geveld

Geveld

RSS

Een grote kerel en een klein beestje. Hoe kwetsbaar ben je, als mens? Ik lig. Afwisselend op de bank, op mijn bed of op een stoel, met mijn been omhoog. Het is een advies van de dokter (en daar moet je altijd naar luisteren). Is het ernstig? Ach, wat is ernstig. Ja en nee. Ik ben gebeten door een teek – een klein beestje – tijdens een wandeling in de parel van Staphorst, of misschien tijdens het werken in de tuin. En nu ben ik zomaar en onverwachts geveld.

Een zware antibioticakuur. Bloedprikken. Foto naar de dermatoloog, terugkomen, opnieuw  bloedprikken. Kunnen we de ziekte van Lyme voorkomen? En zo maar opeens bevind je je in de medische molen, en dat door een klein beestje. Veel is reeds geschreven over de uitwerking van een minuscuul brandhaartje van de eikenprocessierups. Hoe vervelend. Dan krijgen we pas écht te zien hoe kwetsbaar we zijn. Mens, dier, in de natuur.

Veel mensen tobben met hun gezondheid. Soms iets met een kleine oorzaak, soms is het groot en ingrijpend. Echter altijd met gevolgen, soms lastig, vervelend, blijvend en chronisch, soms levensbedreigend. Laten we, misschien juist nu, dankbaar zijn voor onze kwetsbare gezondheid. En laten we oog hebben voor onze (chronisch) zieke medemens.

Contact

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl

Postbus 2
7950 AA Staphorst

Openingstijden

Gemeentehuis:
Binnenweg 26
7951 DE Staphorst

Gemeentewerf:
Gemeenteweg 36
7951 CN Staphorst