Ambassadeurs

Home > Bestuur > Column burgemeester > Ambassadeurs

Ambassadeurs

RSS

In veel landen werkt men met een ambassadeur. De ambassadeur heeft dan als taak om de belangen van het moederland in den vreemde te behartigen. Ook in Staphorst kennen en hebben we ambassadeurs. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de ongeveer 250 inwoners die tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis aanwezig waren. Zij zijn die avond benoemd tot ambassadeurs in de ‘strijd’ tegen alcohol en met name drugs. Preventie is geboden dus houd ogen open, spreek elkaar aan en leef met elkaar mee. Een ieder die die avond aanwezig was, kreeg een brief mee. Op de achterkant van deze brief staan een aantal instanties benoemd, instanties die verdere hulp kunnen bieden. Uiteraard kunt u ook terecht bij de gemeente, wij luisteren en adviseren graag!

Bij ambassadeurs denk ik ook aan de 451 stemmers die op 21 januari in de kantine van SC Rouveen meebeslisten over de Levensboomlocatie. Opnieuw zijn ambassadeurs het levende bewijs dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen leefomgeving. Uw stem telt! Gemeentebestuur en politiek gaat over u; doe mee! (Bijvoorbeeld door op 20 maart te stemmen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen)

Ook de medewerkers van onze buitendienst vind ik ambassadeurs van Staphorst. Zéker de laatste dagen met de sneeuw, bij nacht en ontij de straat op om te strooien en te zorgen voor onze veiligheid. Dank, daarvoor.

Ik ben fier op de Staphorster ambassadeurs!

Contact

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl

Postbus 2
7950 AA Staphorst

Openingstijden

Gemeentehuis:
Binnenweg 26
7951 DE Staphorst

Gemeentewerf:
Gemeenteweg 36
7951 CN Staphorst