31 juli: een dag uit het leven van de burgemeester

Home > Bestuur > Column burgemeester > 31 juli: een dag uit het leven van de burgemeester

31 juli: een dag uit het leven van de burgemeester

RSS

De dag begon rond 09.00 uur bij de Historische Vereniging. Daar, in de kelderruimte, wordt jaarlijks de aftrap gegeven voor de 3 Staphorstdagen. Dit gebeurt met koffie, een krentenwegge en korte speeches door voorzitters Henk Koobs en Bé Veen, en de burgemeester. Veel grijze vrijwilligers zijn hier bevlogen bij betrokken. Het was een geslaagde dag met meer dan 1.500 bezoekers. Op 7 en 14 augustus zijn de volgende Staphorstdagen.

Snel nog even een blik geworpen op de expositie ‘Zuivel’ en uitleg gekregen over het laboratoriumwerk in een melkfabriek. Te kort, eigenlijk, dus ik ga zeker nog terug. Zeer de moeite waard om te gaan kijken. Toen namens u de felicitaties overgebracht bij mevrouw Venema, die 105 jaar is geworden. Dankbaar voor haar leven nam ze de felicitaties en cadeaus in ontvangst.

Vervolgens had ik nog even een uurtje over om over de markt te lopen, te kijken bij de oude ambachten en de jaarlijkse weegbeurt (gelaten) te ondergaan. De obstakelbouwers voor het gemeentehuis waren inmiddels al druk in de weer, ze maakten zich hierbij wat zorgen over mogelijk onweer en de veiligheid van de deelnemers.

De 200 kinderen gingen – hoewel door de regen iets verlaat – van start. En om 16.45 uur vertrok de eerste groep van de 800 volwassen deelnemers. Wat een evenement; 150 vrijwilligers, 1.000 deelnemers en heel veel toeschouwers.

In de avond (eerst met en later zonder paraplu) bij een aantal obstakels en de finish gekeken en mensen gesproken. Ook dit is Staphorst. Hulde!