• Opleidingsniveau: HBO
 • Dienstverband: tijdelijk met uitzicht op vast
 • Uren per week: 36
 • Maandsalaris: maximaal € 5.009,- bruto
 • Plaatsingsdatum: 20 oktober 2023

Wat worden jouw taken?

In onze relatief kleine organisatie doen we grootse dingen waar jij van begin tot eind bij betrokken bent. Hieronder volgt een pakket aan werkzaamheden die bij deze functie horen:

 • Je bent verantwoordelijk voor het beleid ten aanzien van het Gemeentelijke Rioleringsplan (GRP) en Water en schrijft hiervoor voorstellen aan het college en de gemeenteraad.
 • Je toets plannen en geeft advies over de riolering en watersystemen.
 • Je overlegt met gebruikers, bewoners, bedrijven, waterschap en aannemers over riolerings- en waterzaken.
 • Je werkt mee in het platform Water van het regionale samenwerkingsverband RIVUS.  Samen met collega’s van andere overheden werk je aan de verschillende projecten.
 • Je bent als projectleider verantwoordelijk voor het regisseren van de planvormfase tot en met de realisatie van projecten uit het GRP die in de gemeente Staphorst worden uitgevoerd inclusief de overdracht naar de beheerorganisatie (van begin tot eind). Ook andere werken kunnen hierbij komen; voorbeelden zijn: herinrichtingen van wijken/straten, aanleg van fietspaden, het bouw- en woonrijp maken van in- en uitbreidingsgebieden etc.
 • Je bent verantwoordelijk voor de verschillende budgetten in het GRP en van de onderhanden zijnde projecten.

Waar staat Staphorst voor?

De gemeente Staphorst is uniek, met een eigen karakter. Bijna iedereen kent ons wel en heeft daar een beeld bij. Veelal gebaseerd op haar oorsprong, cultuurhistorie en erfgoed. Daar hechten wij zeker waarde aan. Maar Staphorst is meer: het ondernemerschap, de bedrijvigheid, een compleet voorzieningenniveau en de verrassend mooie natuur zijn ook belangrijke kenmerken. Met ruim 17.000 inwoners, waarvan een derde jonger dan 20 jaar, zijn wij een jonge en dynamische gemeente.

Als gemeentelijke organisatie maken we gebruik van de kracht van die dynamische samenleving. We bewegen flexibel mee en zijn een overheid die, veel meer dan voorschrijvend en controlerend, de voorwaarden wil scheppen voor inwoners en ondernemers. We werken in het hier en nu met onze blik steeds gericht op de toekomst.

En de afdeling waar jij komt te werken?

De afdeling Fysieke leefomgeving is actief op verschillende terreinen en bestaat uit drie teams. Team Openbare Ruimte bestaat uit een binnen- en buitendienst die nauw met elkaar samenwerken. De functie beleidsmedewerker Riolering & Water / Projecten valt onder de binnendienst met ongeveer 10 mensen. Door het team worden verschillende projecten uitgevoerd. Natuurlijk hoort hier ook bij het beheer en het onderhoud van alle gebieden in de openbare ruimte. Bij het team Openbare Ruimte hebben de medewerkers samenwerking en een goede sfeer hoog in het vaandel staan. Wij werken voor en samen met inwoners en ondernemers aan een optimale leefomgeving. Kenmerkend voor het team is een informele werksfeer met korte lijnen en gezamenlijk werken wij met passie en respect voor ieders vakgebied met als doel het behalen van het maximale resultaat.

Wat heb je écht nodig om deze job goed te kunnen doen?

 • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding civiele techniek of gelijkwaardig.
  Een pre is, wanneer je de cursussen van de Wateropleidingen hebt gevolgd. Bijvoorbeeld Basisopleiding Riolering, Visuele inspectie riolering rioolbeheerders ect. De mogelijkheid bestaat om deze te volgen wanneer je in dienst bent bij de gemeente Staphorst.
 • Je hebt kennis van en kunt werken met een digitaal beheerpakket (GBI)
 • Je bent assertief en resultaatgericht voor de omgeving en belangen van derden.
 • Open, duidelijke en goede communicatieve vaardigheden; zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je bent een teamspeler.

Wat maakt dat deze baan jóuw baan mag worden?

 • Onze werksfeer kenmerkt zich door collegialiteit, respect en saamhorigheid. We zijn trots op ons werk!
 • Wij betalen je wat je waard bent: deze functie kent een maximumsalaris van € 5.009,- bruto per maand bij fulltime dienstverband. Jouw inschaling gebeurt aan de hand van je opleiding en ervaring.
 • De CAO Gemeenten kent naast een passende beloning ook vele extra’s zoals een vrij te besteden individueel keuzebudget van ruim 17%; een budget voor je persoonlijke gezondheid; een tegemoetkoming voor je zorgverzekering en betaald ouderschapsverlof.
 • Niet onbelangrijk, onze opleidingsmogelijkheden: jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling heeft jouw én onze aandacht.

Hoe komen we met jou in contact?

We houden in Staphorst niet van lange procedures. Mail je cv en een bondige motivatie waarom we juist met jou verder zouden moeten naar: vacatures@staphorst.nl.

Voor meer informatie over deze vacature en de werkzaamheden kun je contact opnemen met Ronald Voerman, teamcoördinator Openbare Ruimte. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (0522) 46 75 41.

Mocht deze vacature in bepaalde opzichten niet aansluiten bij jouw wensen en mogelijkheden en ben je ervan overtuigd dat je wel een goede kandidaat bent? Dan nodigen wij je uit om wel te solliciteren en jouw aandachtspunten daarbij kenbaar te maken.

Zien we jou binnenkort in Staphorst?

Of ben jij niet onze nieuwe Beleidsmedewerker Riolering & Water / Projecten, maar ken je iemand die daar juist geknipt voor is, geef deze tip door!

Wij hechten er in Staphorst aan zelf de invulling van vacatures te organiseren, spontane hulp van bureaus wordt in dit stadium dus niet op prijs gesteld!